Op zoek naar een hovenier in Amstelveen?

Vegelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Hovenier Amstelveen

De aanblik van een woning staat en valt met het onderhoud en de uitstraling van diverse woononderdelen, waaronder de voor- en achtertuin. Het is dan ook van belang dat u de tuinen bij u thuis van het juiste onderhoud voorziet, en dat u goede keuzes maakt bij de tuinaanleg. Hebt u hulp nodig bij de tuininrichting, het maken van een tuinontwerp of het uitvoeren van tuinonderhoud? Een hovenier uit uw regio helpt u graag! Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Na het versturen van de offerteaanvraag ontvangt u tot vijf offertes. Door deze vervolgens op prijs en aanbod te vergelijken vind u de hovenier die bij uw wensen past en kunt u mogelijk tot wel 40% op de kosten besparen!

Waarom een hovenier in Amstelveen inschakelen?

U brengt in de zomer veel tijd door in de tuin en ook in de winter is het fijn als deze er netjes uitziet. Het maken van een mooi tuinontwerp, het daaropvolgende tuinaanleg en het onderhoud is echter niet altijd gemakkelijk. Het inschakelen van een hovenier uit Amstelveen is daarom wellicht een goed idee. Het inschakelen van een hovenier voor tuinontwerp brengt vele voordelen met zich mee. Het ontwerpen en aanleggen van tuinen is niet iets wat u elke dag doet. Een hovenier heeft hier echter veel ervaring in. Hij zal goede adviezen geven bij het maken van een tuinontwerp. Dankzij zijn kennis van flora en fauna weet hij precies of de tuin veel onderhoud nodig heeft, of juist niet als u niet van tuinieren houdt. Een hovenier uit Amstelveen is bovendien voorzien van het juiste gereedschap. Voordat u het weet is de tuinaanleg geklaard en geniet u van een nieuwe voor- of achtertuin. Daarnaast houdt een hoveniersbedrijf rekening met de toekomst. Wilt u elk jaar andere bloemen of toch liever iets wat ieder jaar terug komt? Daarnaast kunt u een hovenier uit Amstelveen inschakelen voor het onderhoud. Kort samengevat heeft het inhuren van een hoveniersbedrijf de volgende voordelen:

  • Goede adviezen.
  • Kennis van verschillende planten.
  • Een hovenier werkt snel.
  • Hovenier heeft ervaring.
Hovenier Amstelveen

Hovenierswerkzaamheden

De werkzaamheden van een hovenier, kunt u feitelijk uitsplitsen in die van een tuinman en tuinarchitect. Voorbeelden van klussen waarvoor u de medewerkers van een hoveniersbedrijf uit Amstelveen kunt inschakelen zijn het maken van tuinontwerpen, het afhandelen van tuinonderhoud en een tuinrenovatie, of het bieden van ondersteuning bij de tuinaanleg of boomverzorging. Ook tuinadvies valt onder de mogelijkheden. Het grote voordeel van de inzet van een hovenier bij het tuinwerk is dat u hierdoor verzekerd bent van een goed resultaat en lange levensduur van de planten en bomen.

Tuinaanleg door hoveniersbedrijf Amstelveen

Tuinaanleg Amstelveen

De term tuinaanleg staat voor het uitvoerende gedeelte van het maken van een tuinontwerp. Bij de tuinaanleg komen klussen kijken als het nivelleren van de bodem, het verzetten van grond en andere grondwerken. De prijzen voor de tuinaanleg hangen dan ook met name af van de mate van voorbereidende werkzaamheden die er nodig zijn, en de hoeveelheid hulp die u van een ervaren tuinman uit Amstelveen vraagt. Vooral voor de grotere grondwerken is het verstandig een hoveniersbedrijf in te schakelen. U weet dan zeker dat de ondergrond stevig is.

Tuinarchitect Amstelveen

Tuinontwerp

Het tuinontwerp komt eigenlijk voor de tuinaanleg. Bij het maken van tuinontwerpen kijkt een tuinarchitect graag samen met u naar de bestaande tuin, en de veranderingen die u hieraan wilt doorvoeren. In hoeverre het tuinontwerp compleet aansluit bij uw wensen is afhankelijk van het beschikbare budget, en de staat van de huidige voor- of achtertuin. Bij een tuinontwerp kunt u onder meer kiezen voor het plaatsen van een tuinhuisje, het verwijderen van bloembakken of het creëren van een vijvertje. Bepaal vooraf of u liever kiest voor een landelijke of moderne stijl.

Tuin onderhoud door hoveniersbedrijf

Tuinarchitect

Zoals gezegd is een tuinarchitect de medewerker van het hoveniersbedrijf die u zal ondersteunen bij het maken van een tuinontwerp of het bepalen van de tuininrichting. Een tuinarchitect is meestal afgestudeerd binnen de biologie, en heeft dan ook grote kennis over planten en bomen. Hij zal u eerst vragen naar uw wensen op het gebied van tuininrichting en het budget dat u zou kunnen besteden. Vervolgens maakt de tuinarchitect een ontwerp op maat, waarna u mag bepalen of u dit wilt laten uitvoeren door een hovenier uit Amstelveen.

tuinontwerpen Amstelveen

Landelijke tuin

Over het algemeen krijgt u bij een tuinarchitect eerst de keus uit twee verschillende tuinontwerpen: één in de landelijke en één in de moderne stijl. Bij landelijke tuinontwerpen moet u denken aan een tuinontwerp met een gazon, een vijver, meerdere zitjes en doorkijkjes, en een sfeer als bij de tuinen van vroeger. Het grote voordeel van landelijke tuinontwerpen is dat deze bijdragen aan een grotere biodiversiteit, zeker wanneer u speciale planten plaatst die bijen aantrekken. Het nadeel van een landelijke tuinontwerp is dat u hierbij wel meer tuinonderhoud moet plegen.

tuinman Amstelveen

Moderne tuin

Moderne tuinen vormen feitelijk het tegenovergestelde van de landelijke variant. Bij moderne tuinontwerpen maakt de hovenier uit Amstelveen gebruik van strakke lijnen, overzichtelijke borders en weinig bloemen. Is het tijd voor een tuinrenovatie, en gaat uw voorkeur uit naar moderne tuinontwerpen? Het is leuk om hier accessoires op aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote, grijze bloembakken of een strakke tuinset. Combineer de moderne tuininrichting wel altijd met een strakke dakafwerking en rechte kozijnen voor de perfecte aanblik.

Op zoek naar een erkend hovenier uit Amstelveen?

De experts uit ons netwerk bieden u met plezier tuinadvies, of ondersteuning bij de tuinaanleg of bestrating. Vergelijk vrijblijvend offertes!

Tuinonderhoud Amstelveen

De term tuinonderhoud staat voor alle onderhoudswerkzaamheden die u uit dient te voeren om de kwaliteit van de tuin te behouden. Onder het tuinonderhoud vallen diverse klussen, zoals het maaien van het gazon, het snoeien van de hagen en het afhandelen van de boomverzorging. Voor het uitvoeren van het onderhoud hebt u niet perse de ondersteuning van een erkend tuinman uit Amstelveen nodig. Het is echter wel mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij een hoveniersbedrijf uit de regio. Zo weet u zeker dat het tuinonderhoud vakkundig wordt afgehandeld.

Tuinverlichting

Bij de tuininrichting moet u behalve de plaatsing van de borders en de positionering van het tuinhuisje, ook rekening houden met de tuinverlichting die hoort bij de tuininrichting. Het installeren van de tuinverlichting is een klus die enige tijd en moeite vraagt, maar die u zonder hovenier kunt afhandelen. Denk er wel aan dat voor het aansluiten van de verlichting het noodzakelijk is om ook een buitenstopcontact aan te leggen. Dankzij de tuinverlichting creëert u meer sfeer in de achtertuin en zorgt u voor een veiliger tuinpad.

tuininrichting Amstelveen

Daktuinen

Is er bij uw woning in Amstelveen niet genoeg ruimte voor een standaard tuin? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een daktuin. Daktuinen vormen een uitstekende oplossing voor platte daken. Ze bieden naast schaduw ook een plek voor ontspanning. Daarnaast zorgen ze tevens voor een betere dakisolatie. Heeft u pand geen plat, maar een hellend dak en wilt u wel bijdragen aan een beter milieu? Dan is wellicht een groendak een goede optie voor u. De medewerkers van een hoveniersbedrijf kunnen u hier desgewenst verder over informeren.

vijver aanleggen Amstelveen

Vijvers

Wist u dat u een tuinman ook kunt inschakelen voor het aanleggen van een vijver bij u in de tuin? Vijvers vormen met name bij bedrijven steeds vaker een onderdeel van de tuininrichting. Door een vijver te combineren met bomen creëert u een aangename zitplek. Het plaatsen van vijvers in bestaande tuinen bij een tuinrenovatie is minder gebruikelijk dan bij nieuwbouw, vanwege de grote renovatie die in dit geval nodig is. De kosten voor een vijver liggen bij een tuinrenovatie dan ook relatief hoog.

Boomverzorging

Het uitvoeren van regelmatig tuinonderhoud is iets waar de meeste klanten van een hoveniersbedrijf wel rekening mee houden. Wist u echter dat het ook noodzakelijk is om bomen periodiek uit te dunnen of te kappen wanneer ze te hoog groeien? Al deze klussen zijn samen te vatten met de term boomverzorging. Ook het verwijderen of vastzetten van loshangende takken en het uitvoeren van de periodieke Boom Veiligheid Inspectie valt onder de boomverzorging. Hebt u hulp nodig van een erkend hovenier bij de boomverzorging? De professionals uit ons netwerk helpen u graag.

Bomen snoeien

Veel mensen denken dat het snoeien van bomen een eenvoudig klusje is. Het is echter verstandig om hiervoor een hoveniersbedrijf uit Amstelveen in te schakelen. Kennis van bomen is erg belangrijk omdat snoeien seizoensgebonden is. Als u niet in de juiste maand snoeit dan is het mogelijk dat een boom ziek wordt. Daarnaast is het mogelijk dat bomen ziek worden als u deze beschadigt tijdens het snoeien omdat er bijvoorbeeld takken afbreken. En wist u bijvoorbeeld dat u de minst hard groeiende kant van een boom juist meer moet snoeien?

tuinadvies over bomen Amstelveen

Onderhoud van het gazon

Het onderhoud van het gazon is een klus waarvoor u niet perse de ondersteuning van een tuinman uit Amstelveen nodig hebt. Bij het onderhoud van het gazon horen taken als het regelmatig maaien van het gras, het inzaaien van nieuwe pollen en het eventuele sproeien van het oppervlak wanneer het wekenlang niet regent. Sproei het gazon nooit wanneer de zon schijnt: u zult daarmee de grassprietjes verbranden. Het onderhoud van het gazon is één van die dingen die weinig tijd vraagt, maar die voor een groot resultaat zorgen.

Tuinrenovatie

Wij spraken hierboven al over de mogelijkheden voor tuinaanleg en tuinontwerp. Wist u echter dat het ook een optie is om een erkend hovenier in te schakelen voor een tuinrenovatie? Bij een tuinrenovatie zal de tuinman grote klussen afhandelen dan bij het standaard onderhoudswerk. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een tuinhuisje met overkapping, het creëren van vijvers of het planten van bomen. Een tuinrenovatie kost redelijk wat tijd, hou rekening met minimaal een week werk, zeker wanneer de tuinman uit Amstelveen ook diverse grondwerken moet uitvoeren.

tuinbestrating Amstelveen

Hovenier kosten: 2024

De kosten voor het werk aan uw tuin, hangt af van de exacte werkzaamheden en de tijdsduur die hieraan vast zit. Ook de mate waarin u de ondersteuning vraagt van de medewerkers van een hoveniersbedrijf zullen de prijzen beïnvloeden. Over het algemeen geldt een gemiddelde prijs van €50,- per uur voor de inzet van een professional. Wilt u precies weten welke prijzen er gelden voor een renovatie bij uw tuin? Aarzel dan niet om vrijblijvend enkele offertes aan te vragen. Wij sturen u deze met alle plezier toe.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Bent u op zoek naar een erkend hovenier die u wil helpen bij de tuinaanleg? Hebt u een vraag voor een tuinarchitect over de voordelen van landelijke tuinen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor tuinadvies op maat?

Start gratis offerteaanvraag.

De specialisten uit ons netwerk helpen en informeren u met alle plezier, en wij sturen u geheel vrijblijvend een aantal prijsopgaven toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor het hoveniersbedrijf uit Amstelveen dat het beste bij uw wensen aansluit.