Tuin ontwerp uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Tuinontwerp

Om een mooie tuin te creëren, is het een goede keuze om een tuinontwerp te laten maken. Bij het ontwerpen van tuinen wordt voor de tuinaanleg duidelijk vastgelegd hoe de uiteindelijke tuin er uit komt te zien. Op deze manier is het erg overzichtelijk en kan er gekozen worden voor een bepaalde stijl, zoals een landelijke of moderne tuin. Een tuinarchitect helpt u bij het ontwerpen van zowel grote als kleine tuinen en zoekt samen met u naar het meest geschikte tuinontwerp. Vervolgens zorgt een hovenier voor de tuinaanleg. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een tuinontwerp en tuinaanleg? Wij brengen u graag in contact met diverse professionele hoveniers uit ons netwerk. Het is aan u om de aanbiedingen van de vakmannen te vergelijken.

tuin ontwerpen

Ideeën

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om een tuinontwerp en het aanleggen van tuinen. Denk aan ideeën voor een moderne of landelijke tuin, of juist een combinatie van die twee. Een tuinarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen en kan diverse ideeën op papier zetten, zodat u uw eigen ideeën kan creëren waarna u gemakkelijker een keuze kunt maken uit de diverse ideeën voor het tuinontwerp en de tuinaanleg. Om zelf ideeën op te doen voor uw achter- of voortuin gaat u bijvoorbeeld op bezoek bij tuincentra, waar vaak veel bloemen en planten te vinden zijn en experts op het gebied van tuinontwerp en tuinaanleg.

tuinaanleg

Landelijke tuinen

Naast moderne tuinen is het natuurlijk ook een optie om te kiezen voor een tuinontwerp voor een landelijke achter- of voortuin. Vaak gaat het bij landelijke tuinen vooral om veel natuurlijke materialen, zoals veel bloemen en planten. Bij een landelijke tuin is er vaak veel onderhoud nodig. Voor iemand met groene vingers is een landelijke achter- en voortuin dan ook ideaal. Bij een kleine tuin is het mogelijk om te kiezen voor zowel een moderne als landelijke tuin, het is maar net wat u wilt. Kijk samen met de tuinarchitect naar de mogelijkheden voor kleine landelijke of moderne tuinen en het aanleggen hiervan.

Moderne tuin

Tegenwoordig is het vooral belangrijk dat men kan ontspannen in een tuin. Vandaar dat een moderne achter- of voortuin vooral een strakke uitstraling heeft waarbij er veel gebruik gemaakt wordt van tegels waarop mooi en comfortabel tuinmeubilair kan staan. Daarnaast is het bij moderne tuinen vaak belangrijk dat er niet al te veel onderhouden hoeft te worden. Samen met een tuinarchitect kunt u kijken naar de mogelijkheden voor een moderne tuin, welke vooral is gericht op comfort en gemak. Hij geeft u ideeën voor een tuinontwerp en de hovenier zorgt voor de tuinaanleg van de moderne achter- of voortuin.

Zelf tuin ontwerpen

In plaats van het inschakelen van een tuinarchitect voor het ontwerpen van een tuin, is het ook mogelijk om zelf uw achter- en voortuin te ontwerpen. Hierbij maakt u zelf een plattegrond van uw kleine of grote tuin om deze vervolgens zo te ontwerpen zoals u zelf wilt. Uiteraard kan een tuinarchitect u helpen bij het ontwerpen, waardoor u zelf wel de leiding heeft maar ondersteund wordt door een professional. Hierdoor weet u zeker dat het tuinontwerp goed is en dat u bij het ontwerpen geen onmogelijke wensen op papier zet. Daardoor is het ook makkelijker om een hovenier in te schakelen voor tuinaanleg en gaat het aanleggen wat makkelijker.

kosten tuinontwerp

Kosten tuinaanleg

Uiteraard komen bij het ontwerpen en de daadwerkelijke tuinaanleg kosten kijken. De kosten voor tuinontwerp verschillen vaak per tuinarchitect. Als u het ontwerpen zelf doet, bespaart u al op de kosten voor een vakman. Voor tuinaanleg schakelt u een hovenier in, de kosten voor het aanleggen liggen meestal tussen de vijfendertig en vijfenveertig euro. Voor een tuinontwerp bent u tussen de tweehonderdvijftig en vijfhonderd euro kwijt. De kosten kunnen dus behoorlijk uiteenlopen en hangen dan ook af voor uw wensen voor het ontwerpen en aanleggen. Wij helpen u graag bij tuinontwerp en tuinaanleg door u in contact te brengen met een vakman.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Als u in het bezit bent van een tuin, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk hebben en compleet aangepast op uw smaak. Dan is het verstandig om een tuinarchitect in de hand te nemen voor het maken van een tuinontwerp en een hovenier voor tuinaanleg. Een professional gaat aan het werk met het ontwerpen of helpt u bij het ontwerpen van uw droomtuin, waarna een vakman zorgt voor de tuinaanleg. Of het nu gaat om kleine of grote tuinen, wij helpen u graag verder bij het aanleggen. Neem daarom nu contact met ons op door het formulier in te vullen, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes voor een tuinontwerp, tuinaanleg en eventuele bestrating.