Vakkundig bestrating laten leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Sierbestrating

Om uw tuin mooi te maken en beloopbaar, kiest u voor bestraten met sierbestrating. Er zijn vele soorten sierbestrating waar u een keuze uit kunt maken. Zo zijn er siertegels in diverse kleuren, betontegels of bijvoorbeeld klinkers om mee te bestraten. Ook zijn er diverse legverbanden waarmee u kiest voor een bepaalde uitstraling, zoals een wildverband. Wij brengen u graag in contact met een stratenmaker, welke voor u aan het werk gaat met bestraten met sierbestrating of andere bestrating. Vul het offerteformulier in, omschrijf de werkzaamheden met betrekking tot bestrating en u ontvangt van ons meerdere vrijblijvende offertes zodat u eenvoudig offertes kunt vergelijken.

bestraten met siertegels

Soorten tegels

Er zijn veel soorten tegels beschikbaar als u kiest voor het bestraten van uw tuin. Er zijn siertegels in alle soorten en maten en veel verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan betontegels, welke praktisch zijn, maar ontzettend lang mee gaan. Daarnaast zijn ze in overvloed te vinden en vallen de prijzen van betontegels ontzettend mee. Tegenwoordig zijn er ook steeds strakkere vormen van betontegels te vinden, wat erg populair is voor een moderne tuin. Daarnaast blijven ook klinkers een goede optie voor bestrating. Bekijk samen met een stratenmaker wat voor soort siertegels u wilt hebben voor de bestrating van uw tuin en welke optie het beste aansluit bij uw smaak.

bestrating met siertegels

Ondergrond

Voordat u of een vakman begint met het bestraten met sierbestrating moet er een goede basis gelegd worden zodat de bestrating goed en lang blijft liggen. Daarom moet u, voordat u gaat bestraten met sierbestrating, een goede fundering leggen. Daarbij moeten de randen van de uiteindelijke bestrating goed afgeschermd worden door bijvoorbeeld stukken hout. Dit is de rand van de bestrating. Daarna graaft u de grond uit, om vervolgens de fundering te maken en deze te storten. Vervolgens moet de fundering vlak gemaakt worden. Uiteraard doet een stratenmaker dit ook graag voor u voordat hij begint aan het bestraten met sierbestrating.

Legverbanden

Naast de diverse soorten siertegels is het ook mogelijk om voor een bepaald legverband te kiezen om de uitstraling van de tuinbestrating te beïnvloeden naar uw hand. Een wildverband als bestrating is erg populair, hierbij laat u de stratenmaker zijn gang gaan. Er zit dus niet een bepaald patroon in een wildverband met siertegels, waardoor het een erg creatief en speels uiterlijk geeft aan uw tuin. Naast het wildverband zijn er nog vele andere legverbanden, zoals het visgraatverband, elleboogverband of halfsteensverband. Samen met een stratenmaker kiest u een legverband, bijvoorbeeld een wildverband, voor de sierbestrating in uw tuin of terras.

Zelf doen of uitbesteden?

In principe is bestraten een klus die u prima zelf uit kan voeren. Als u enigszins handig bent, gaat u zelf aan het werk met de bestrating van de tuin met bijvoorbeeld siertegels, betontegels of klinkers in een wildverband. Of u kiest ervoor om het bestraten met siertegels uit te besteden aan een ervaren stratenmaker. Door een expert op het gebied van bestrating in te schakelen weet u natuurlijk zeker dat het goed komt. Bovendien kan hij u advies geven over de bestrating met siertegels en zorgt hij ervoor dat u de beste kwaliteit siertegels en bestrating ontvangt. Wij helpen u graag verder wanneer u wilt bestraten door u in contact te brengen met een vakman.

offerte sierbestrating

Prijzen

De prijzen voor sierbestrating lopen uiteen. Zo hangt het ervan af of u alleen siertegels, betontegels of klinkers haalt voor de tuinbestrating, of dat u ook een expert inschakelt op het gebied van bestrating. Wanneer u het bestraten uitbesteedt aan een vakman, bent u uiteraard meer geld kwijt dan wanneer u zelf gaat bestraten met siertegels of klinkers. Daarom is het verstandig om en budget vast te stellen, voor zowel de siertegels als het bestraten zelf, waarna u kunt kijken of het inschakelen van een expert op het gebied van bestrating binnen de mogelijkheden ligt. Wij helpen u graag bij tuinbestrating en tuinonderhoud door u te informeren en adviseren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Als u graag uw tuin wilt laten bestraten, is het vaak het mooiste om te kiezen voor sierbestrating. Met sierbestrating creëert u sfeer in uw tuin en u heeft bij sierbestrating veel keuze als het gaat om siertegels. Wij helpen u graag verder bij het laten plaatsen van sierbestrating door u in contact te brengen met een professionele stratenmaker. Hij gaat aan het werk met de sierbestrating en siertegels of klinkers zodat u nog vele jaren kunt genieten van de tuinbestrating. Neem contact met ons op door het formulier in te vullen en uw opdracht omtrent sierbestrating te beschrijven. U ontvang van ons vrijblijvende offertes.