Besparen op een stratenmaker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Kosten stratenmaker

Bestrating bepaalt grotendeels de sfeer en uitstraling van uw tuin. Als u benieuwd bent naar de kosten van een stratenmaker dan zit u hier goed! U vindt hier meer informatie over de prijs per m2 van verschillende soorten bestrating en de kosten van materiaal. Bent u op zoek naar een stratenmaker die u kan helpen?

Start gratis offerteaanvraag.

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Deze vergelijkt u vervolgens zelf op prijzen en aanbod. Hierna kunt u de stratenmaker met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We helpen u graag!

bestrating kosten

Legpatroon

Laat u de bestrating in een legpatroon leggen? Goed idee! Een legpatroon zorgt ervoor dat tegels steviger liggen. Het geeft uw tuin daarnaast een leuke look. Bij een oprit valt de keuze vaak op een elleboog- of kepler verband. Deze bieden veel stabiliteit zodat uw auto stevig staat. Een stratenmaker legt vaak een visgraad- of halfsteensverband op een tuinpad. Ook dit is stevig maar niet erg opvallend. Erg leuk voor een terras is een wildverband. Door het gebruik van verschillende maten en soorten sierbestrating wordt een uniek patroon gecreëerd. Andere goede opties voor een terras zijn een halfsteens-, blok-, of volsteensverband. Een ingewikkeld legpatroon zal echter resulteren in hogere kosten.

stratenmaker prijzen

Type bestrating

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten bestrating. Het type bestrating bepaalt de stijl van uw tuin. Hebt u een moderne tuin? De stratenmaker gebruikt waarschijnlijk betonklinkers. Een veel gebruikte soort zijn de h-klinkers. U kunt natuursteen tegels gebruiken als u houdt van een luxe uitstraling. Vroeger werden waaltjes veel gebruikt. Deze klinkers hebben een klassieke uitstraling en passen daarom perfect in een klassieke tuin. Koppelstones passen bij elke tuin omdat ze verkrijgbaar zijn in vele verschillende kleuren. De prijzen van de verschillende soorten klinkers lopen erg uiteen. Naast de stijl van uw tuin bepalen de soort klinkers ook de kosten van het bestraten. De prijzen per m2 van koppelstones liggen bijvoorbeeld lager dan de prijzen van natuursteen.

Terras aanleggen

Genieten van de zon of gezellig buiten eten. Het aanleggen van een terras is vrijwel onmisbaar. Er zijn een hoop factoren waar u rekening mee moet houden tijdens het bestraten van een terras. Welke soort tegels gebruikt u? En gaat u het aanleggen zelf doen of laat u dit over aan een stratenmaker? U bent natuurlijk benieuwd wat de prijs van een nieuw terras is. De kosten voor het bestraten hangen af van vele factoren, waaronder de grootte. Hoe meer m2 u laat bestraten, hoe hoger de prijs. De kosten van terrastegels liggen tussen de €15,- en €65,- per m2.

Voordelig alternatief: oprit van grind

Wilt u kosten besparen? Het is tevens mogelijk om uw oprit te bekleden met behulp van grind. De prijs van grind ligt een stuk lager dan sierbestrating, hierdoor bespaart u op de kosten. Houd er rekening mee dat grind op uw oprit wel meer onderhoud nodig heeft. U bent bijvoorbeeld een stuk langer bezig met het verwijderen van bladeren in de herfst. Het plaatsen van grindplaten is de basis van een oprit met grind. De prijzen van grind liggen tussen de €10,- en €12,- per m2. Wilt u geen gehele oprit van grind maar wel besparen op de prijs? Een combinatie van deze steentjes en tegels is een leuk idee.

bestrating kosten

Ophoog- en voegzand

Bij het aanleggen van klinkers maakt de stratenmaker gebruik van ophoog- en voegzand. Om verzakking van klinkers en tegels te voorkomen is een goede ondergrond cruciaal. Het aanleggen van sierbestrating wordt daarom vaak in ophoogzand gedaan. Naast dat dit zand het verzakken van de stenen tegen gaat wordt hiermee het oppervlak verhoogd en gelijk gemaakt. Na het leggen veegt de stratenmaker voegzand over het geheel, om alles te dichten. Voegzand werkt daarnaast onkruidremmend. U begrijpt dat het gebruik van ophoog- en voegzand onmisbaar is. Het gebruiken van voeg- en ophoogzand is echter wel van invloed op de kosten. De prijzen hiervoor bedragen gemiddeld €50,- tot €70,- per 1 m3.

terras aanleggen prijs

Extra materiaal

De kosten voor het leggen van klinkers worden beïnvloed door eventueel extra materiaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afscheidingsbanden. Met afscheidingsbanden brengt u eenvoudig een muurtje aan. Een stratenmaker maakt vaak gebruik van afscheidingsbanden voor perken of niveauverschil. De kosten van afscheidingsbanden bedragen circa €10,- tot €30,- voor één meter. U kunt sierkeien naast uw tuinpad, terras of vijver leggen voor een leuk effect. De prijzen van sierkeien hangen erg af van de grootte en de soort. Gemiddeld kunt u uitgaan van prijzen tussen de €7,- en €35,- per m2. Opsluitbanden houden klinkers en tegels bij elkaar, ze voorkomen spleten en kieren. De prijzen van opsluitbanden bedragen ongeveer €2,- tot €5,- per meter.

Wat kost een stratenmaker? Prijs per m2

Het is belangrijk dat het straten van een tuin juist wordt gedaan om ongemakken als verzakking te voorkomen. Het is daarom verstandig om de bestrating van uw tuin over te laten aan een ervaren vakman. Dit brengt hogere kosten met zich mee, maar u bent wel verzekerd van vakwerk. Afhangend van de moeilijkheidsgraad van de klus rekenen de meeste stratenmakers een prijs per uur of een prijs per m2. Een speciaal legverband kost meer tijd dan een simpel legverband. Een vakman zal dan ook een uurtarief rekenen wanneer u een ingewikkeld legverband wenst. Het uurtarief van een professional bedraagt gemiddeld €30,- tot €40,-. De prijzen per m2 liggen tussen de €10,- en €20,-.

Zelf doen of uitbesteden?

Het zelf leggen van bestrating klinkt wellicht makkelijk en goedkoop. U moet bestraten echter niet onderschatten. Het bestraten van een oprit of terras kost lichamelijk namelijk ontzettend veel energie. Omdat het leggen lichamelijk erg zwaar is zult u niet erg snel kunnen werken. Stevig bestraten is erg belangrijk. U wilt natuurlijk lang van uw oprit of terras kunnen genieten. Houd daarnaast rekening met afloop, verzakking en het krimpen en uitzetten van sierbestrating bij bepaalde temperaturen. Als u het aanleggen van bestrating zelf doet bent u minder kosten kwijt. Het is echter verstandig om het bestraten te laten doen door een stratenmaker indien u geen ervaring hebt.

wat kost een stratenmaker

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

U begrijpt dat de prijzen van het aanleggen door een stratenmaker afhangen van vele factoren. Bij ons netwerk zitten meerdere erkende en ervaren specialisten op het gebied van sierbestrating aangesloten. Als u wilt besparen op de prijs van een nieuwe achter- of voortuin, dan zit u hier goed. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. De offertes vergelijkt u vervolgens op aanbod, voorwaarden en prijzen. Na het vergelijken kiest u zelf de meest voordelige stratenmaker, passend bij uw klus. Wij helpen u graag tijdens het leggen van sierbestrating! Heeft u vragen hierover of over de kosten? Ook dan bent u van harte welkom bij ons.