Terras bestrating laten leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Terras bestraten

Om te genieten van uw tuin en de zon, is het handig om een terras aan te leggen door deze te laten bestraten. Met een terras kunt u alle kanten op en het zorgt voor structuur in uw tuin. Daarnaast is het makkelijker om meubilair te plaatsen in uw tuin waardoor u heerlijk kunt relaxen. Voor het bestraten van een terras zijn er diverse terrastegels en sierbestrating waar u een keuze uit kunt maken. Een stratenmaker zorgt voor de bestrating en hij helpt u bij de keuze voor de terrastegels voor de bestrating. Wij helpen u graag verder wanneer u een terras wilt laten bestraten door u in contact te brengen met diverse erkende stratenmakers uit ons netwerk. Benieuwd naar de prijzen? Wij zorgen ervoor dat u meerdere vrijblijvende offertes ontvangt (max. 5) van erkende bedrijven bij u uit de buurt.

bestrating terras

Soorten terrastegels

Er zijn vele soorten terrastegels beschikbaar. Daarom is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld siertegels of betontegels voordat u begint met het bestraten van uw terras. Over het algemeen zijn simpele betontegels de goedkoopste variant voor bestrating, maar er zijn tegenwoordig ook luxere vormen van betontegels. Daarnaast zijn er veel terrastegels in diverse kleuren en is het voor een terras mooi om te kiezen voor sierbestrating. Laat u door een stratenmaker adviseren over de verschillende soorten bestrating, zoals terrastegels, betontegels en sierbestrating.

stratenmaker terras bestraten

Terras aanleggen

Het aanleggen van een terras is een klus die u in principe zelf uit kunt voeren, met de juiste kennis en materialen in huis. Zorg voor geschikt zand en bestrating zoals betontegels of sierbestrating. Meet van tevoren het oppervlakte op, teken een plattegrond en zet vervolgens de contouren uit. Vervolgens graaft u het te bestraten oppervlakte uit, waarna u het opvult met gebroken puin of korrelmix en daar bovenop rivierzand. Daarna strijkt u het zand glad en drukt u het goed aan. Daarna trekt u een touw van hoek naar hoek, wat langzaam afloopt. Vervolgens begint u met het bestraten. Wij helpen u graag bij het aanleggen van een terras, neem daarom contact op.

Zand voor bestrating

Voordat een stratenmaker aan het werk gaat met de bestrating, moet er eerst zand geregeld worden. Voor het bestraten is het belangrijk dat er goed zand aangeschaft wordt. Niet alle soorten zand zijn geschikt voor bestrating. Een stratenmaker kan u vertellen welk soort zand u nodig heeft, zoals straatzand voor bestrating, ophoogzand voor het ophogen van het oppervlakte en los zand voor tussen de tegels van de bestrating. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel m2 uw terras gaat worden, zodat u weet hoeveel zand u per m2 aan moet schaffen. Bent u niet handig in het berekenen van hoeveel zand u nodig heeft per m2, dan helpt een stratenmaker u graag.

Sierbestrating

Zoals we weten is sierbestrating een goede mogelijkheid voor het bestraten van terrassen. Er is ontzettend veel diverse sierbestrating verkrijgbaar, met tegels in allerlei maten en kleuren. Oriënteer u daarom goed voordat u begint met het bestraten of voordat u een stratenmaker inschakelt voor het bestraten. Uiteraard kan een stratenmaker samen met u kijken naar de mogelijkheden voor sierbestrating. Hij kan u vertellen wat er mogelijk is binnen uw budget en geeft u diverse opties welke aansluiten bij uw wensen. Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een stratenmaker welke voor u aan het werk gaat met bestraten.

terras bestraten offerte

Terras aanleggen prijs per m2

Uiteraard kost het laten bestraten van een terras geld. Bij de uiteindelijke kosten komen een aantal zaken kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een stratenmaker. Gemiddeld liggen de prijzen rond de dertig tot veertig euro per uur, of tien tot twintig per m2. Ook de bestrating die u kiest verschilt in prijs en ligt ongeveer tussen de vijftien en zestig euro per m2. Daarnaast komen er nog kosten bij voor het zand dat nodig is voor bestraten. Wij brengen u graag in contact met een ervaren stratenmaker, welke voor u het aanleggen van een terras of oprit uitvoert tegen scherpe prijzen. Vul het formulier in en ontvang van ons vrijblijvend offertes.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wanneer u graag een mooie ruimte wilt in uw tuin om te relaxen en tuinmeubilair te plaatsen, dan komt een terras goed van pas. Het bestraten hiervan kan soms een uitdaging zijn, laat het aanleggen daarom over aan een ervaren stratenmaker. Wij helpen u graag door u in contact te brengen met een stratenmaker voor bestrating van oppervlaktes in uw tuin. Hij helpt u bij het maken van een keuze voor bestrating zoals bijvoorbeeld betontegels en zorgt ervoor dat de bestrating er mooi bij ligt en jaren mee gaat. Vul het offerteformulier in en wij sturen u graag vrijblijvende offertes toe, zodat u eenvoudig prijzen voor een stratenmaker kunt vergelijken.