Vakkundig bestrating laten leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Stratenmaker Overijssel

Wilt u graag uw oprit opnieuw bestraten? Of bent u van plan een tuinpad aan te leggen achter uw woning? Wist u dat u kunt kiezen uit vele soorten bestrating? Een stratenmaker uit Overijssel zorgt voor het vakkundig bestraten van uw tuin. Scherp geprijsde stratenmakers bij u uit de regio vinden?

Start gratis offerteaanvraag.

Vul het offerteformulier en u ontvangt vrijblijvend meerdere offertes van specialisten bij u uit de buurt.

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft over sierbestrating en tuinbestrating. Lees meer over de eigenschappen van verschillende soorten bestrating en over de kostprijs van verschillende tuintegels. Wilt u graag deskundig advies? Schakel dan een stratenmaker uit Overijssel of omgeving in, die heeft veel kennis en ervaring met het aanleggen van alle soorten tuinbestrating.

Hoge kwaliteit bestrating in Overijssel, scherpe prijzen

Zoekt u een goedkope stratenmaker om voor u tuinbestrating aan te leggen? Met de offerteservice weet u zeker dat u nooit te veel betaalt. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend van bestratingsbedrijven uit Overijssel een prijsopgaaf. Vergelijk de offertes op basis van aanbod en prijs. U selecteert op deze manier eigenhandig de vakman die uw tuitegels aan komt leggen. De grootste voordelen van deze offerteservice zijn:

  • U ontvangt maximaal 5 offertes.
  • Vergelijk de offertes en bespaar tot 40%!
  • Kies zelf de vakman voor de beste prijs.
stratenmaker Overijssel

Kosten bestrating Overijssel

De tarieven voor het bestraten van een oppervlakte bij uw pand in Overijssel hangen af van diverse factoren. Zo is de kostprijs onder meer afhankelijk van de materiaalkosten en de benodigde voorbereiding voordat een stratenmaker de bestrating kan plaatsen. De arbeidskosten vormen echter het grootste deel van de kosten. Bij een eenvoudig legpatroon rekent een stratenmaker €10,- tot €20,- per m². Ingewikkelde legpatronen worden vaak per uur gerekend, dan betaalt u €30,- tot €60,- per uur, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Daarnaast moet u rekening houden met voorrijkosten. Schakel een stratenmaker in de buurt in om op deze voorrijkosten te besparen.

Wat kost een stratenmaker in 2024?

Kosten stratenmaker voor bestraten inhuren Prijs *
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m² €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Prijs per uur of per m² voor bestraten afspreken?

Er zijn twee methodes om de arbeidskosten van een specialist te berekenen. Een bestratingsbedrijf hanteert een tarief per uur of een prijs per m². Spreek van tevoren duidelijk af welke prijsconstructie het bestratingsbedrijf hanteert voor uw klus. Wij adviseren om voor grote oppervlakken een totaalprijs per m² af te spreken. Dan weet u van tevoren precies wat u moet betalen, en valt de kostprijs niet hoger uit als het leggen van de bestrating onverwacht langer duurt. Voor kleine klussen, waarin de stenen in een standaard patroon gelegd worden, vraagt een stratenmaker vaak een tarief per uur.

kosten stratenmaker Overijssel

Zoekt u een goedkope stratenmaker in Overijssel?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk en bespaar tot 40% op de kosten!

Vormen van bestraten

U heeft keuze uit verschillen de vormen van bestraten van uw tuin of oprit. Een vakman van een bestratingsbedrijf uit Overijssel zorgt voor een vlakke ondergrond waarop hij de tuintegels in verschillende legpatronen kan plaatsen. Kies voor een oprit bijvoorbeeld voor een visgraatverband, of bij een terras voor een halfsteensverband. Combineer voor een bijzonder effect verschillende steensoorten of legpatronen. Zo krijgt uw tuin een eigen uitstraling. Lees hieronder meer over de mogelijkheden en over hoe een vakman het aanleggen van bestratingen aanpakt.

sierbestrating

Sierbestrating Overijssel

Sierbestrating is een term die wordt gegeven aan het bestraten van oppervlakten, waarbij de stenen een decoratieve functie hebben in plaats van een functionele. Hoewel er voor een sierbestrating ook gewone tuintegels kunnen worden gebruikt, staat de term meestal voor producten als siergrind, siertegels of kiezels. Wilt u sierbestrating toepassen bij uw terras? Kijk dan bij menig bestratingsbedrijf naar het beschikbare assortiment en de bijbehorende kosten. Een stratenmaker uit Overijssel helpt u graag met het maken van een keuze of de uiteindelijke bestrating.

sierbestrating in Overijssel aanleggen

Hoe wordt sierbestrating aangelegd?

Bij het plaatsen van sierbestrating wordt vaak gebruikt gemaakt van legverbanden, zoals een volsteensverband, een wildverband of een visgraadverband. Een bestratingsverband zorgt voor een mooi effect, maar ook dat de tegels van een tuinpad steviger worden opgesloten. Zeker als u meerdere steensoorten gebruikt wilt maken bij de sierbestrating, is het verstandig eerst met en stratenmaker te overleggen en een ontwerp te laten maken. Een stratenmaker begint met het egaal maken van de ondergrond, waarna hij begint met het bestraten. Hij legt de tuintegels neer met een afschot, een nauwelijks merkbare helling, waardoor water niet op de bestrating blijft liggen.

Tuinbestrating Overijssel

In Overijssel wordt door veel mensen voor tuinbestrating gekozen. Zo bestaan er diverse mogelijkheden op het gebied van tuinbestrating. Menig hoveniers- of bestratingsbedrijf biedt zekere tuintegels aan, waarmee u een tuinpad kunt aanleggen, of een deel van de achtertuin kan bestraten.

Tuinbestrating gaat vaak om de bestrating van een klein gebied, waarmee het groen even onderbroken wordt. De bestrating van de tuin is mogelijk met natuursteen, betontegels of speciale tuintegels.

Tuinbestrating aanleggen

Het is verstandig eerst een ontwerp te laten maken van de tuinbestrating. Een stratenmaker adviseert u met alle plezier over mogelijke bestratingsverbanden, afwatering en het ophogen van de ondergrond. Daarna egaliseert de vakman de ondergrond waarna hij met het bestraten kan beginnen. Bestraten met grote tuintegels gaat een stuk sneller dan wanneer er kleine waaltjes gebruikt worden. Als de tegels op hun plek liggen, zorgt een stratenmaker er met een trilplaat voor dat de tuinbestrating egaal ligt en bovendien niet zomaar meer loskomt.

Soorten tegels

U kunt voor bestrating kiezen uit verschillende soorten stenen of tegels. Wilt u goedkope bestrating? Kies dan voor budgetvriendelijke betonbestrating.

Klinkerbestrating en waaltjes zorgen voor een authentieke uitstraling, maar nieuw gebakken klinkerstenen passen ook goed in een strakke, moderne tuin. Ook kunt u kiezen voor natuursteen. Over de kenmerken van de verschillende soorten tegels en stenen leest u hieronder meer.

Wilt u meer weten over de kostprijs? In het prijsoverzicht hieronder vindt u gemiddelde prijzen per m².

Kosten stenen en tegels voor bestrating

Soort steen/tegel Prijs per m² *
Natuursteen €30,- tot €65,-
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Oud gebakken klinkers €20,- tot €100,-
Nieuwe gebakken klinkers €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief arbeidskosten voor het leggen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

natuursteen bestrating Overijssel

Natuursteen tegels

Voor het leggen van een terras wordt over het algemeen gebruik gemaakt van keramische tuin- en terrastegels. Dit komt doordat keramiek aanzienlijk goedkoper is dan andere materialen, en de tuintegels goed bestand maakt tegen zuren en chemische stoffen. Wie een ruimer budget heeft, en een zeer luxueuze uitstraling wil meegeven aan het terras, doet er goed aan het gebruik van natuursteen te overwegen.

Natuursteen heeft een steeds variërend design in het oppervlak, en is verkrijgbaar in vele kleuren. Zo creëert u met een natuursteen bestrating altijd een uniek resultaat. Voor natuursteen bestrating betaalt u een kostprijs die ligt tussen €30,- en €65,- per m².

betontegels Overijssel

Betontegels

Betontegels zijn tegenwoordig erg populair omdat ze met prijzen tussen €15,- en €35,- per m² een goedkope manier zijn om uw tuin een strak aanzien geven. Beton is een product dat lang meegaat, en ook wordt het goedkoop geproduceerd. Betonbestrating is in allerlei vormen, kleuren en maten te krijgen. Zo geeft u uw tuinbestrating een unieke uitstraling. Als u kiest voor beton, glijdt u bovendien niet langer uit op uw tuinpad. Betonbestrating is namelijk gegarandeerd vorstvrij. Betontegels hebben als enige nadeel wel dat er na een paar jaar verkleuring optreedt. Kies voor betontegels met een coating als u zo min mogelijk verkleuring wilt. Bovendien heeft u dan ook minder onderhoud, een regelmatige schoonmaakbeurt is genoeg.

Bestraten met waaltjes

Waaltjes lijken veel op gebakken klinkerstenen, maar er is een klein verschil. Waaltjes hebben namelijk standaardafmetingen. Een klinker met waalformaat is 20 centimeter lang, 5 centimeter breed en 6 centimeter hoog. Voor het bestraten van opritten worden waaltjes met een hoogte van 8 centimeter gebruikt. Deze zijn extra stevig. Waaltjes hebben hun naam te danken doordat de stenen gefabriceerd werden door steenfabrieken aan de oevers van de Waal. Ze zijn erg populair omdat ze in verschillende bestratingsverband gelegd kunnen worden, zoals een visgraatverband of een halfsteensverband, maar zijn ook geschikt voor ronde sierbestrating. Voor bestrating met waaltjes betaalt u €30,- tot €45,- per m².

Gebakken klinkers Overijssel

Er zijn verschillende technieken waarmee de levensduur van stenen kan worden bevorderd. Voor klinkerstenen geldt dat het mogelijk is deze te bakken. Gebakken klinkers worden verhit tot een temperatuur van 1200 graden Celsius.

Dankzij het hardingsproces wordt de bestrating bestand tegen de invloed van weer en wind. Daarnaast hebben deze klinkerstenen als voordeel dat zij met de jaren hun uitstraling en kleur behouden.

Doordat het een zeer veel toegepaste techniek is, kunt u gebakken stenen bovendien in een groot aantal soorten en maten bestellen.

oud gebakken bestrating

Oud gebakken bestrating

Hoewel tegenwoordig de meeste stenen en tuintegels worden gebakken op een continue temperatuur, bestaan er ook nog steeds leveranciers die oud gebakken stenen aanbieden. Bij deze techniek wordt het effect van de traditionele kolenovens nagebootst, waarin de temperatuur wisselde en daardoor diverse kleurschakeringen op het oppervlak van de steen. Wilt u graag een traditioneel uitstraling meegeven aan uw buitenterras of oprit? Kies dan voor klinkers met een waalformaat (ook wel vijfduimers genoemd), deze sierbestrating zorgt voor een authentiek resultaat. Voor deze klinkers moet u denken aan prijzen tussen de €20,- en €100,- per vierkante meter.

bestrating Overijssel

Nieuw gebakken klinkers

Nieuw gebakken klinkers worden op een moderne manier geproduceerd. Voor €25,- tot €40,- per m² krijgt u slijtvaste stenen zijn die na verloop van tijd een steeds mooiere kleur krijgen. Deze nieuwe klinkerstenen zijn strakker dan oud gebakken stenen en is er minder kleur- en maatverschil. Ongetrommelde stenen passen goed in een moderne tuin met strakke lijnen. Wilt u toch de uitstraling van antieke klinkerstenen? Nieuwe klinkerstenen kunnen getrommeld worden, waardoor de hoeken en kanten van afgerond en gebrokkeld raken. Getrommelde klinkerstenen geven een nostalgische charme en passen daarom goed bij oudere woningen of in landelijke tuinen. Waaltjes kosten €30,- tot €45,- per m².

Hoe wordt een oprit aangelegd?

Bekijk in deze timelapse video hoe stratenmakers een nieuwe oprit inclusief nieuwe voortuin aanleggen.

Wilt u de authentieke uitstraling van oud gebakken klinkers?

Laat ze goedkoop leggen door een stratenmaker uit Overijssel.

Extra materialen die de prijs van bestrating bepalen

Naast tuintegels heeft u nog een aantal materialen nodig voordat bestraten mogelijk is. Denk hierbij aan opsluitbanden, palissaden en zand om het geheel af te werken.

Over deze materialen leest u hieronder meer. Ook vindt u een overzicht van de kosten.

Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor uw klus? Vraag dan via de offerteknop gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt per mail dan snel een aantal prijsopgaven van bestratingsbedrijven bij u uit de buurt.

Extra materialen voor bestrating in 2024

Soort steen/tegel Prijs*
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden (palissaden) €10,- tot €30,- per meter
Voeg- en ophoogzand €50,- tot €70,- per m³
Grind/split €10,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief arbeidskosten voor het leggen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Opsluitbanden en palissaden

Om ervoor te zorgen dat uw net aangelegde buitenzitje niet verzakt of verschuift, is het aan te raden gebruik te maken van opsluitbanden. Opsluitbanden dient u altijd meer dan 2 centimeter onder de bovenkant van de tuintegels te plaatsen. Zo voorkomt u dat deze boven het terras uit zullen steken. Wanneer er een groot hoogteverschil is in het terrasoppervlak, dan adviseren wij om gebruik te maken van pallisadebanden. Deze verkoopt elke bouwmarkt in hoogtes van 25 tot 50 centimeter. Hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder. Voor opsluitbanden en palissaden betaalt u tussen €2,- en €5,- per meter.

Voeg- en ophoogzand

Voeg- en ophoogzand worden voor het na het daadwerkelijk bestraten gebruikt voor stabilisatie en afwerking. Ophoog- en voegzand bestaat uit zand met verschillende korrelgroottes waardoor het goed kan stabiliseren, maar ook goed water kan afvoeren. Dat maakt het zand geschikt om als ondergrond voor bestratingen te dienen. Na het aanleggen van bestratingen dienen deze te worden afgestrooid met voegzand. Door het zand tussen de tegels of stenen te vegen worden deze gefixeerd. Bovendien zorgt voegzand ervoor dat onkruid minder kans krijgt om tussen tegels te groeien. Voor €50,- tot €70,- koopt u één kubieke meter zand.

Grind

Wilt u door uw tuin enkele paadjes aanleggen? Of hebt u geen zin meer om de tuin te blijven onderhouden? Overweeg dan om (een deel van) uw tuin te vervangen door sierbestrating, zoals grind.

Wanneer u kiest voor grind als bestrating, dan dient u hieronder wel een onkruidwerend zeil aan te brengen. Het plaatsen van grind bij uw woning in Overijssel zal relatief weinig geld kosten, dit komt doordat grind als sierbestrating gemakkelijk te plaatsen is, en eenvoudig te leveren.

Ga voor grind uit van een kostprijs tussen €10,- en €12,- per m².

Totaalkosten bestrating

Bent u benieuwd wat nieuwe bestrating u ongeveer gaat kosten? U berekent de totaalprijs door de materiaalkosten en de arbeidskosten bij elkaar op te tellen. Een rekenvoorbeeld. In een achtertuin laat u een terras van 12 m² met nieuw gebakken klinkerstenen aanleggen. De stratenmaker stort ophoogzand en meet het straatwerk uit. Voor de stenen betaalt u €300,- tot €480,- euro. Het aanleggen door een stratenmaker kost €120,- tot €240,- voor dit terras. Daarnaast kost het benodigde ophoog- en voegzand €50,- tot €70,-. Alles bij elkaar opgeteld kost het aanleggen van een terras van 12 m² u tussen de €470,- en €790,- in totaal. Bent u benieuwd naar de kosten van uw project? Vul uw gegevens in op de offertepagina en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

Vraag nu meerdere gratis offertes aan bij stratenmakers uit Overijssel.

Bespaar tot wel 40% op de kosten door meerdere offertes te vergelijken.

Welke werkzaamheden verricht de stratenmaker?

Benieuwd naar de meerwaarde en taken van een stratenmaker? De stratenmaker uit ons netwerk helpt u van a tot z. Van het adviseren over legverbanden en soorten bestrating, tot aan het daadwerkelijk aanleggen van de bestrating. Door het vakmanschap kunt u jarenlang genieten van uw nieuwe tuin of oprit. Verzakkingen of slechte afwatering zijn niet aan de orde. De specialist helpt u met het bestellen van materialen, de voorbereidende grondwerkzaamheden en het daadwerkelijke bestraten. Besparen? Overweeg dan om eigenhandig een aantal voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Navigeer naar: Oprit bestraten | Terras bestraten | Tuinpad aanleggen | Kasseien leggen | Steenkorven plaatsen

oprit bestraten Overijssel

Oprit bestraten Overijssel

Veel van onze klanten uit Overijssel die hun oprit opnieuw willen bestraten gaan er van uit dat dit een eenvoudige klus is van het leggen van klinkers of betontegels. Het aanleggen van een oprit heeft echter heel wat meer voeten in aarde. Zo dient u eerst een stevige fundering te leggen om te voorkomen dat betontegels na verloop van tijd verzakken. Bovendien dient het oppervlak enigszins schuin naar de straat af te lopen, om zo de ophoping van water te voorkomen.

terras bestraten Overijssel

Terras bestraten Overijssel

Woont u in Overijssel en vindt u het hoog tijd dat ook u lekker kunt genieten van de zon achterhuis? Laat dan een terras aanleggen. Het bestraten van een terras is iets makkelijker dan de bestrating van opritten. Het bestraten is dan ook een klus die u eventueel eigenhandig zou kunnen uitvoeren. Kijk hiervoor eerst naar het soort tuinbestrating dat u wil (laten) leggen, waarbij u rekening dient te houden met mogelijke patronen en budget. Vraag eventueel een erkend stratenmaker om advies.

tuinbestrating

Tuinpad aanleggen

Als u een grondwerken specialist uit Overijssel hebt ingeschakeld voor het egaliseren van de tuin, dan is het eveneens een optie om hier een tuinpad te creëren. Een tuinpad maakt men meestal van speciale tuintegels die u eenvoudig aanschaft via een tuinbestrating expert. Het grote voordeel van tuinbestrating ten opzichte van sierbestrating is dat de tuinbestrating vaak een extra beschermlaag tegen onkruid en de weersomstandigheden krijgt. Eventueel vormen grind of standaard klinkers eveneens een optie als basismateriaal voor het tuinpad. Bij grind moet u echter wel een zeil onder de grindlaag aanbrengen.

kasseien leggen

Kasseien leggen

Hoewel de meeste klanten uit Overijssel voor klinkers kiezen, vormen ook kasseien een mogelijke optie als basismateriaal voor de bestrating van oprijlanen en terrassen. Deze stenen worden ook wel aangeduid met de term kinderkopjes, door de ronde vorm.

Omdat ze een zeer authentieke uitstraling bieden, vinden zij gretig aftrek bij velen. Het nadeel van kasseien ten opzichte van klinkers is dat ze minder strak te leggen zijn, waardoor er geen egaal oppervlak ontstaat. Kasseienbestrating kunt u in vele kleuren en formaten aanschaffen.

Steenkorven plaatsen

Voor het afscheiden van een achtertuin kiest men vaak voor een schutting. Naast schuttingen bestaan er echter ook steenkorven. Deze korven bestaan uit een ijzeren raamwerk, dat men vervolgens vult met kleinere stenen. Hiermee creëert men een heel ander soort afscheiding dan de schutting. Denkt u dat er met de

steenkorven een teveel aan steen ontstaat? Overweeg dan om de steenkorven af te wisselen met schuttingpanelen. Dit is een gegarandeerd succes. Wij bieden u desgewenst graag meer informatie of enkele vrijblijvende offertes.

Is de bestrating van uw oprit of terras verzakt?

Schakel een vakkundige stratenmaker uit Overijssel in.

Grondwerken

Bij een stratenmaker uit ons netwerk bent u niet alleen aan het juiste adres voor het leggen van sierbestrating of het plaatsen van een tuinbestrating, ook voor de grotere grondwerken zit u hier goed. Bij de grondwerken moet u denken aan werkzaamheden zoals het verzetten van grond voor de aanleg van een oprijlaan, het nivelleren van een achtertuin of het verwijderen van grond na een klus. De kostprijs voor één van de grondwerken hangt af van de tijd die het kost, en de hoeveelheid materiaal men hiervoor moet inzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Hoe zelf een terras aanleggen?

Bent u handig en wilt u besparen op de arbeidskosten van een erkend bestratingsbedrijf? U kunt ook uw eigen terras aanleggen. Trek hier ruim de tijd voor uit en bereid de klus goed voor. Begin met het afgraven van de grond en breng een stevige zandlaag aan. Houd hierbij rekening met het verloop voor een juist afwatering. Leg de tegels in een door u gekozen legverband en sluit de terrastegels ten slotte af met boordstenen. Ziet u het niet zitten om uw eigen bestrating aan te leggen? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan voor de uitvoering van uw klus.

Hoe een goede stratenmaker vinden?

Door via het offerteformulier in te vullen ontvangt u van maximaal 5 bedrijven uit Overijssel een prijsopgaaf. U kiest vervolgens eigenhandig het bestratingsbedrijf dat het meest aan uw eisen voldoet. Bekijk ook of het bedrijf is aangesloten bij een van de brancheverenigingen voor hoveniers en bestratingsbedrijven. Een branchevereniging staat voor goed aangelegde en onderhouden tuinen waar u veel plezier aan beleeft. Door een bedrijf te kiezen die bij een branchevereniging is aangesloten, bent u verzekerd van vakmanschap en kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld op de sites van branchevereniging VMS, ondernemersvereniging OBN of branchevereniging VHG voor meer informatie.

Waarom een stratenmaker uit Overijssel inschakelen?

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen een erkende bestrater inhuren is omdat de klus dan probleemloos verloopt. Een stratenmaker weet precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat uw nieuwe tuinpad niet verzakt en dat water er ook altijd goed afstroomt. De bestratingsbedrijven uit Overijssel leggen een oprit snel aan. Door te kiezen voor een bestratingsbedrijf uit de buurt bespaart u bovendien op de voorrijkosten.

  • Deskundig advies over de mogelijkheden.
  • De bestrating wordt vakkundig en snel gelegd.
  • U heeft geen last van oneffenheden of waterplassen.
prijs bestrating Overijssel

Prijzen van bestratingsbedrijven uit Overijssel vergelijken

Van veel klanten uit Overijssel krijgen de specialisten in ons netwerk de vraag naar de precieze kosten voor het uitvoeren van een sierbestrating of tuinbestrating. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe tuintegels of liever natuursteen of betontegels? Vul het offerteformulier altijd zo exact mogelijk in. U ontvangt dan spoedig enkele offertes van specialisten uit de regio Overijssel. Kies zelf voor de stratenmaker met het beste aanbod. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt!

Op zoek naar een stratenmaker in plaats van een hovenier? IN ons netwerk zijn ook hoveniers uit de omgeving Overijssel actief.