Vakkundig bestrating laten leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Stratenmaker Maastricht

Bent u van plan om het aanzicht van uw tuin in Maastricht te verbeteren door uw oprit te bestraten? Een bestrater voorziet u van alle benodigde informatie en plaatst tegels vakkundig. Schakel voor het beste resultaat een erkend stratenmaker bij u uit de buurt in! Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Wilt u er zeker van zijn dat u geen last krijgt van verzakte tuintegels of langdurige waterplassen? Zoekt u een erkend stratenmaker die voor u sierbestrating aanlegt? Of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor tuinbestrating van natuursteen of tegels van beton? Op deze pagina vindt u alle informatie die u zoekt over het bestraten van uw tuin of oprit.

Hoge kwaliteit bestrating in Maastricht, scherpe prijzen

Zoekt u een goedkope stratenmaker voor uw klus? Een stratenmaker uit Maastricht heeft veel ervaring en de juiste materialen om een oprit of terras vakkundig aan te leggen. Zo weet u zeker dat u een strak en egaal resultaat krijgt. Via de offerteknop vraagt u vrijblijvend en kosteloos offertes (maximaal 6) van bestratingsbedrijven uit uw regio. Door te vergelijken bespaart u op de kosten. De grootste voordelen van de offerteservices zijn:

  • Krijg inzicht in de prijzen van bestratingsbedrijven.
  • Kies zelf de vakman die aan al uw wensen voldoet.
  • Bespaar door te vergelijken tot 40%!
stratenmaker Maastricht

Kosten bestrating Maastricht

De prijs voor het inhuren van een stratenmaker hangt af van de soort klus die u in gedachten heeft. Stratenmakers berekenen hun tarieven op twee verschillende manier: per m² of per uur. Wilt u terrasbestrating met een standaard legpatroon laten plaatsen? Dan kost een stratenmaker €10,- tot €20.- per m². Voor ingewikkelde patronen heeft een bestrater meer tijd nodig. Dan hanteert hij vaak een uurtarief van €30,- tot €60,-. Naast de arbeidskosten moet u ook rekening houden met voorrijkosten van €0,25 tot €0,40 per km. Bespaar op deze voorrijkosten door een bestratingsbedrijf uit Maastricht in te schakelen.

Wat kost een stratenmaker in 2024?

Kosten stratenmaker voor bestraten inhuren Prijs *
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m² €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Prijs per uur of per m² voor bestraten afspreken?

Bestratingsbedrijven hanteren twee methodes om hun tarieven voor het leggen van bestrating te berekenen. Zo vraagt een stratenmaker een tarief per m² bestrating of per uur. Maak hier van tevoren duidelijk afspraken over om onaangename verrassingen te voorkomen. Voor grote projecten is het verstandig een vaste kostprijs per m² af te spreken. U weet dan van tevoren precies wat het project u gaat kosten en u betaalt niets extra als het aanleggen van de tuintegels iets langer duurt. Voor kleine projecten, zoals een klein terras met een standaard legpatroon, hanteert een stratenmaker vaak een uurtarief.

kosten stratenmaker Maastricht

Zoekt u een goedkope stratenmaker in Maastricht?

Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de kosten!

Vormen van bestraten

Voor het bestraten van uw tuin of oprit heeft u keuze uit verschillende vormen van bestraten. Kies voor een bijzonder legpatroon of verschillende soorten tuintegels om een bijzonder effect te creëren. Een bestratingspatroon zorgt er tevens voor dat de stenen gefixeerd worden. Een stratenmaker zorgt voor een juiste ondergrond en plaatst de bestrating vervolgens vakkundig. Hij houdt daarbij rekening met een afschot, zodat water niet op de bestrating blijft liggen. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van sierbestrating en tuinbestrating.

sierbestrating Maastricht

Sierbestrating Maastricht

Veel van onze klanten uit Maastricht gaan ervan uit dat onder de term sierbestrating enkel siertegels, siergrind en kiezels vallen. Met sierbestrating bedoelen wij echter elke vorm van bestrating met een decoratieve in plaats van functionele functie.

Dit betekent dat ook standaard betontegels of klinkers onder de noemer sierbestrating kunnen vallen, wanneer wij deze in een speciaal (kleur)patroon plaatsen. De mogelijkheden voor sierbestrating bij u thuis hangen af van de onderliggende grond, en het budget dat u ter beschikking heeft.

sierbestrating aanleggen

Hoe wordt sierbestrating aangelegd?

Het is verstandig om vooraf een ontwerp te maken voor sierbestrating in uw tuin, zeker als u verschillende tegels en bijzondere vormen wilt gebruiken. Een stratenmaker helpt u hierbij en geeft advies. Bij het aanleggen van sierbestrating begint een stratenmaker met het egaal maken van de ondergrond. Eventueel gebruikt hij zand om de bestrating op de gewenste hoogte te krijgen. Een vakman zorgt voor genoeg verloop zodat water van de bestrating afloopt. Voor sierbestrating wordt vaak gebruik gemaakt van legverbanden, zoals een visgraatverband, halfsteensverband of wildverband. Ieder legverband heeft een eigen uitstraling.

Tuinbestrating Maastricht

Het bestraten van de tuin is een methode die wij regelmatig toepassen om op deze wijze een doorgang tussen de diverse bloemperken te creëren, of zelfs een zitplek te creëren. Bij een tuinbestrating maken wij gebruik van verschillende soorten tuintegels, die weinig invloed ondervinden van weer en wind, en bijvoorbeeld mosgroei. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een tuinbestrating of wilt u weten hoe wij uw tuin zouden kunnen bestraten? Een stratenmaker uit Maastricht voorziet u graag van de benodigde informatie. Van natuursteen tot betonnen tuintegels, alles is mogelijk.

Tuinbestrating aanleggen

Een bestratingsbedrijf helpt u allereerst een ontwerp te maken van uw tuinbestrating. Een stratenmaker voorziet u van deskundige adviezen over mogelijke bestratingsverbanden, afwatering en geschikte soorten tegels. Een bestratingsverband zorgt voor een mooi effect, maar ook dat de tegels van een oprit of tuinpad steviger worden opgesloten. Voor de afwatering zorgt een vakman voor een klein, nauwelijks merkbaar, hoogteverschil in de bestrating. Dat gebeurt al bij het egaliseren van de ondergrond. Na het aanleggen van de tuinbestrating verankert een specialist de tegels met een trilplaat.

Soorten tegels

Wist u dat niet iedere steen of tegel geschikt is om een oprit mee te bestraten? Hieronder leest u meer over de eigenschappen en kostprijzen van verschillende stenen en tegels.

De keuze voor tuintegels is groot. Kies bijvoorbeeld voor goedkope betonbestrating of voor natuursteen bestrating als u een authentieke uitstraling wilt.

Wilt u meer informatie of advies? Een bestratingsbedrijf uit Maastricht vertelt u graag meer.

Kosten stenen en tegels voor bestrating

Soort steen/tegel Prijs per m² *
Natuursteen €30,- tot €65,-
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Oud gebakken klinkers €20,- tot €100,-
Nieuwe gebakken klinkers €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief arbeidskosten voor het leggen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

natuursteen bestrating Maastricht

Natuursteen tegels

Voor de bestrating van terrassen hebt u de keuze uit een groot aantal tegelsoorten. De meeste van onze klanten uit Maastricht kiezen voor terrastegels van keramiek. Keramische tegels hebben namelijk een groot aantal voordelen en gemakkelijk te verkrijgen tegen een aantrekkelijk tarief. Hebt u een ruimer budget en wilt u een uniek terras? Overweeg dan om tegels van natuursteen te (laten) plaatsen. Natuursteen is zeer stevig, maar wordt met name gekozen vanwege de prachtige designs in het oppervlak. Dit betekent dat u altijd een uniek oppervlak creëert, los van welk legverband u voor de bestrating kiest. Reken op een kostprijs van €30,- tot €65,- per m² voor bestrating van natuursteen.

betontegels in Maastricht

Betontegels

Betontegels zijn door de lage kostprijs een goedkope optie voor uw tuinbestrating. Betontegels kunnen goedkoop geproduceerd worden, maar het materiaal gaat wel lang mee. Ze geven uw tuin een strak aanzien, en u kiest de juiste kleur, vorm en grootte tegel. Zo creëert u een eigen look voor uw sierbestrating. Betontegels hebben als enige nadeel dat er na enige jaren kleurverschil kan optreden. U heeft echter weer weinig onderhoud bij beton, een regelmatige schoonmaakbeurt met groene zeep en water is voldoende. Beton is gegarandeerd vorstvrij, u glijdt dus niet meer uit op uw tuinpad in de winter. Voor betontegels betaalt u tussen de €15,- tot €35,- per m².

Bestraten met waaltjes

Waaltjes zijn klinkers met een standaardafmeting. Een klinker met waalformaat is 20 centimeter lang, 5 centimeter breed en 6 centimeter hoog. Voor het bestraten van een oprit worden vaak waaltjes met een hoogte van 8 centimeter gebruikt omdat deze beter bestand zijn tegen intensief gebruik. Waaltjes hebben hun naam te danken aan de plek waar ze vroeger gemaakt werden: door steenfabrieken langs de oever van de Waal. Stenen met waalformaat worden veel gebruikt voor tuinbestrating omdat ze in allerlei legverbanden te leggen zijn. Ook zijn ze geschikt voor ronde sierbestrating. U koopt waaltjes voor prijzen tussen €30,- tot €45,- per vierkante meter.

Gebakken klinkers Maastricht

Het bakken van stenen is een veel gebruikte techniek. Gebakken kleiklinkers worden op een continue temperatuur van 1200 graden Celsius verhit. Dankzij dit bakproces worden de stenen bestand tegen de invloeden van weer en wind, en zal de bovenzijde na verloop van tijd een glazuurlaag krijgen. Het bakproces zorgt er tevens voor dat de kleiklinkers slijt- en krasvast worden. Wilt u graag een stevige oprijlaan? Dan krijgt u bij menig leverancier uit Maastricht de keuze uit oud- en nieuw gebakken kleiklinkers. Het verschil in uitstraling is hierbij het grootste verschil. Wij geven u graag meer informatie en adviezen.

oud gebakken bestrating in Maastricht

Oud gebakken bestrating

Waar men stookovens tegenwoordig continu op dezelfde temperatuur houdt, was dit vroeger toen men nog gebruik maakte van kolen of hout voor het stoken nog niet mogelijk. Dit betekent dat kleiklinkers in variërende temperaturen werden verhit, en daarmee verschillende kleurgradaties hadden. Oud gebakken klinkers produceert men nog steeds volgens een vergelijkbare techniek en deze krijgen daarmee die authentieke uitstraling. Deze klinkerstenen stenen hebben dezelfde eigenschappen als de nieuw gebakken variant. De kleiklinkers vormen een geschikte oplossing voor de bestrating van zowel parkeerterrein als oprijlaan. Voor deze klinkerstenen betaalt u tussen de €20,- en €100,- per m².

bestrating Maastricht

Nieuw gebakken klinkers

In tegenstelling tot oud gebakken klinkers hebben nieuw gebakken klinkers minder onderlinge vorm- en kleurverschillen door dat deze stenen op een moderne manier geproduceerd worden. Voor een kostprijs tussen de €25,- en €40,- koopt u slijtvaste stenen die na verloop van tijd steeds een mooiere kleur krijgen. Nieuw gebakken stenen passen door hun strakke vorm goed in een moderne tuin. Wilt u toch een authentiekere uitstraling? Ook dat is mogelijk met deze stenen. Door klinkers te trommelen worden de hoeken en kanten afgerond doordat er kleine stukjes van afbrokkelen. Getrommelde stenen passen daarmee uitstekend bij oudere gebouwen of in een landelijke tuin.

Hoe wordt een oprit aangelegd?

Bekijk in deze timelapse video hoe stratenmakers een nieuwe oprit inclusief nieuwe voortuin aanleggen.

Wilt u bestrating die goed past in een landelijke tuin?

Kies voor gebakken klinkers en laat ze leggen door een stratenmaker uit Maastricht.

Extra materialen die de prijs van bestrating bepalen

Naast de tuintegels of klinkerstenen zijn er extra materialen nodig voor het bestraten van uw tuin. Deze bepalen mede de kosten voor uw project.

Denk hierbij aan zand om de ondergrond op te hogen of opsluitbanden en palissaden die ervoor zorgen dan de tegels op hun plek blijven liggen.

Hieronder leest u meer over de materialen en ook vindt u een overzicht met de gemiddelde prijzen.

Extra materialen voor bestrating in 2024

Soort steen/tegel Prijs*
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden (palissaden) €10,- tot €30,- per meter
Voeg- en ophoogzand €50,- tot €70,- per m³
Grind/split €10,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief arbeidskosten voor het leggen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Opsluitbanden en palissaden

Hebt u net uw terrasruimte aangelegd, en komen er nu al kieren tussen de stenen? Dat komt waarschijnlijk omdat u niet gebruik hebt gemaakt van pallisaden of opsluitbanden. Deze producten legt u met de terrasbestrating aan, en zullen ervoor zorgen dat de stenen strak blijven liggen en niet naar de zijkanten weg kunnen zakken. Meestal zijn standaard opsluitbanden voldoende. Wanneer er sprake is van een groot hoogteverschil, dan raden wij pallisaden aan. De maximale hoogte van een opsluitband is 35cm. Voor een pallisadeband is 50cm het maximum. U betaalt voor opsluitbanden en palissaden €2,- tot €5,- per strekkende meter.

Voeg- en ophoogzand

Voeg- en ophoogzand wordt in grote zakken van een kubieke meter verkocht. Een stratenmaker gebruikt zand voor het bestraten om de ondergrond egaal en licht aflopend te maken. Een hoogteverschil van 2 centimeter is genoeg voor een gemiddeld terras en zorgt ervoor dat water niet op de bestrating blijft liggen. Het zand heeft verschillende korrelgroottes waardoor het een stevige ondergrond vormt die bovendien water goed afvoert. Na het bestraten zorgt voegzand ervoor dat de stenen worden gefixeerd. Een stratenmaker veegt dit zand tussen de tegels of stenen. Hierdoor krijg onkruid ook geen kans meer.

Grind

Bent u bezig met het aanleggen van een oprijlaan, en besluit u om direct ook de tuin aan te pakken? Dan zijn er een groot aantal zaken die u kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het groen (deels) te vervangen door grind.

Een grindtuin vereist bij een goede aanleg weinig onderhoud, en is te combineren met enkele borders om zo het idee van een tuin niet te verliezen.

Laat u grind aanleggen in uw voortuin? Plaats dan onder de grindlaag een onkruidwerend zeil om het onderhoud te vergemakkelijken. Voor grind betaalt u €10,- tot €12,- per m².

Totaalkosten bestrating

Wilt u graag weten wat nieuwe bestrating u ongeveer gaat kosten? De totaalprijs berekent u door de arbeidskosten en materiaalkosten bij elkaar op te tellen. De materiaalkosten bestaan uit de tegels of stenen en extra materialen zoals voegzand en afscheidingsbanden. Om u een indicatie te geven, volgt nu een rekenvoorbeeld. Stel u laat in uw achtertuin een terras van 12 m² met nieuw gebakken klinkerstenen aanleggen. De stratenmaker meet het straatwerk uit en stort ophoogzand. De arbeidskosten komen voor 12 m² uit tussen €120,- en €240,-. Voor de klinkerstenen betaalt u tussen €300,- en €480,- en het benodigde zand kost tussen de €50,- en €70,-. In totaal komt de kostprijs van een dergelijk terras dan uit tussen €470,- en €790,-. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan.

Welke werkzaamheden verricht de stratenmaker?

U bent zich aan het oriënteren naar de diverse soorten tuinbestrating? Het is verstandig om meteen een ervaren stratenmaker in te schakelen. U profiteert dan van diverse voordelen. Zo geeft de specialist u waardevolle adviezen over uw ontwerp. Welk bestratingsverband is geschikt? En hoe zit het met de ondergrond en afwatering? Daarnaast beschikt de stratenmaker over professioneel gereedschap en vakmanschap. Dat zorgt ervoor dat u binnen mum van tijd kunt genieten van uw nieuwe bestrating. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Navigeer naar: Oprit bestraten | Terras bestraten | Tuinpad aanleggen | Kasseien leggen | Steenkorven plaatsen

oprit bestraten in Maastricht

Oprit bestraten Maastricht

Eén van de opdrachten die wij het vaakst krijgen, is het bestraten van een oprit. Dit komt met name doordat de bestrating van opritten niet alleen gaat om het leggen van betontegels of klinkers, maar tevens moet voldoen aan regels rondom fundering en afwatering. Wanneer er geen goed fundament onder de bestrating wordt aangebracht, dan loopt u het risico op verzakking, en daarmee gaten in het oppervlak. Wil u graag een deel van het bestraten eigenhandig uitvoeren, laat dan een grondwerken expert uit Maastricht de oppervlakte voorbereiden.

terras bestraten

Terras bestraten Maastricht

Het bestraten van een terras is veel eenvoudiger dan de bestrating van een oprit. Bij een terras passen onze specialisten meestal een sierbestrating toe, bijvoorbeeld door het leggen van tuintegels. Wil u een terras creëren? Houdt dan rekening met de zon, en een eventuele noodzaak voor verlichting of terrasverwarming. Kijk bij één van de bij ons aangesloten bestratingsbedrijven naar het assortiment aan tuintegels of tuinbestrating, en kies zo voor een tegelsoort die aan uw wensen voldoet. Wij ondersteunen u hier met alle plezier bij!

tuinbestrating Maastricht

Tuinpad aanleggen

Een welbekende vorm van tuinbestrating is de aanleg van een tuinpad. Het leggen van een tuinpad is niet heel ingewikkeld, omdat hiervoor weinig voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk zijn. Wel is het belangrijk dat wanneer u kiest voor grind als basis van het tuinpad, u een zeil onder het grind legt. Hiermee voorkomt u dat onkruid door het grind opgroeit. Ook tuintegels, klinkers en kasseien vormen een mogelijke basis voor het tuinpad. Tuintegels vormen een betere keus dan standaard terrastegels omdat ze een betere bestendigheid tegen de weersinvloeden hebben.

kasseien leggen

Kasseien leggen

Het leggen van kasseien is een klus die eveneens binnen het takenpakket van een stratenmaker valt. Deze stenen kunnen worden gezien als een vorm van sierbestrating, omdat ze een groter decoratief dan functioneel doel hebben. Kasseien kennen we in Nederland ook wel als kinderkopjes: ronde stenen die niet in een strakke lijn gelegd worden. Door bijvoorbeeld de oprit, of bijvoorbeeld een tuinpad te bestraten met kasseienbestrating, creëert u een authentieke uitstraling, welke de pandwaarde aanzienlijk kan doen stijgen. De kosten voor de kasseienbestrating hangt af van de exacte soort die u kiest.

Steenkorven plaatsen

Een laatste onderwerp waar wij u wat meer over willen vertellen is de steenkorf. Steenkorven staan ook wel bekend als schanskorven. Het zijn een soort metalen rasters die men voor gebruik vult met stenen, grind of kiezels. De schanskorven dienen als een alternatief voor de standaard schutting. Wilt u geen volledige schuttingmuur,
maar vindt u een rij van steenkorven ook geen prettige aanblik bieden? Overweeg dan om deze met de schutting af te wisselen. Het is afhankelijk van de hoogte van de steenkorf in hoeverre u hiervoor een fundering moet aanleggen.

Zeker weten dat u geen verzakking of wateroverlast krijgt?

Laat u nieuwe bestrating vakkundig aanleggen door een bestratingsbedrijf uit Maastricht!

Grondwerken

Veel mensen denken dat een stratenmaker alleen hulp biedt bij het leggen van sierbestrating en tuinbestrating, maar u kunt een vakman uit ons netwerk tevens inschakelen voor één van de vele grondwerken. Bij de grondwerken moet u denken aan zaken zoals het nivelleren van tuinen, het afgraven van gebieden, of het verwijderen van grond.

Het is mogelijk om een grondwerken expert in te schakelen voor de voorbereidende werkzaamheden van een oprit- of tuinaanleg. De prijzen voor de grondwerken hangen af van de benodigde voertuigen, tijd en gereedschappen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Hoe zelf een terras aanleggen?

Wilt u graag een nieuw terras maar niet betalen voor een vakman? U kunt ook eigenhandig een terras aanleggen als u een beetje handig bent en wat tijd ervoor kunt uittrekken. Begin met egaliseren van de ondergrond, waarbij u rekening moet houden met een noodzakelijk verloop van 2 centimeter. Gebruik kantplanken om het terras duidelijk af te bakenen waarna u kunt beginnen met het leggen van de tuintegels. Om te voorkomen dat uw terras verzakt, is het verstandig opsluitbanden of palissaden te gebruiken. Loopt u tijdens het kluswerk tegen problemen aan of ziet u het niet zitten uw eigen terras aan te leggen? Schakel dan een bestratingsbedrijf uit Maastricht in.

Hoe een goede stratenmaker vinden?

Door het offerteformulier in te vullen vindt u snel een vakkundig stratenmaker uit Maastricht. Bovendien bespaart u op de kosten door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Controleer dan ook direct of een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een van de branche- of ondernemersverenigingen voor stratenmakers.

Bij een branchevereniging zijn alleen bestratingsbedrijven aangesloten die gespecialiseerd zijn in de aanleg en onderhoud van tuinbestrating. U weet zeker dat uw stratenmaker beschikt over vakmanschap en kwaliteit.

Wilt u hier meer over weten? Kijk voor meer informatie op de sites van branchevereniging VMS, ondernemersvereniging OBN of branchevereniging VHG.

Waarom een stratenmaker uit Maastricht inschakelen?

Een stratenmaker weet precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat uw sierbestrating egaal ligt en blijft liggen. Van verzakking of waterplassen zult u geen last hebben. Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen uit Maastricht een erkende bestrater inhuren is omdat de klus dan probleemloos verloopt. Ook hebben straatmakers veel kennis en ervaring om u van de juiste adviezen te voorzien. Daarom kiezen mensen voor een specialist om hun tuinbestrating aan te leggen. De grootste voordelen van vakbekwame bestratingsbedrijven uit Maastricht zijn:

  • deskundig advies over de mogelijkheden;
  • de bestrating wordt snel en vakkundig geplaatst;
  • geen last van oneffenheden of waterplassen.
prijs bestrating Maastricht

Prijzen van bestratingsbedrijven uit Maastricht vergelijken

Wilt u graag weten welke prijzen er verbonden zitten aan het bestraten van de grond bij uw pand in Maastricht? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het aanleggen van een tuinterras? Of bent u benieuwd naar het verschil tussen klinkers en betontegels wat betreft afwatering? Via onze offertepagina, kunt u gemakkelijk en snel meerdere offertes aanvragen van specialisten uit de regio Maastricht. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor een stratenmaker die aan al uw wensen voldoet. Wij garanderen dat u altijd vakkundig wordt geholpen bij uw sier- of tuinbestrating! Toch een hovenier nodig? In ons netwerk vindt u ook hoveniers uit de omgeving Maastricht.