Vakkundig bestraten!

Vraag vrijblijvend offertes aan. Scherpe prijzen!

Bestrating Middelburg

Om de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Middelburg te optimaliseren is het van belang om ook de bestrating goed uit te voeren. Of het nu gaat om het bestraten van de oprit, of het aanleggen van een volledige tuinbestrating, de specialisten uit ons netwerk kunnen u hierbij snel en vakkundig ondersteunen. Elke stratenmaker die zich bij ons netwerk heeft aangesloten heeft een ruime ervaring met zowel sierbestrating als tuinbestrating, en helpt u graag. Hebt u vragen over het verschil tussen een tuinbestrating en sierbestrating, of bent u benieuwd naar de prijzen voor het creëren van een tuinpad met tuintegels? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven uit uw regio. Het is aan u om de prijsopgaven te op uw gemak te vergelijken. Zit er geen passende aanbieding tussen? Geen probleem, de dienstverlening is zonder enige verplichting.

bestrating Middelburg

Wat doet de stratenmaker?

Het leggen van bestrating is een klus die veel mensen onderschatten. Voor uw tuin en oprit is het essentieel dat de bestrating na vele jaren van intensief gebruik nog steeds kaarsrecht ligt. Ook moet de afwatering in orde zijn. De stratenmakers uit ons netwerk hebben vele jaren ervaring en weten precies hoe ze het moeten aanpakken. Van het voorbereiden van de ondergrond, tot het leggen van de sierbestrating in een prachtig bestratingsverband: u bent bij onze vakmannen aan het juiste adres. Dus bespaar u een blessure en schakel een stratenmaker is. Besparen op kosten? Vergelijk gratis offertes!

Oprit bestraten

Is de bestrating van uw oprit verzakt en wilt u graag de oprijlaan opnieuw bestraten? Dan dient u eerst te zorgen voor een goede ondergrond. Om de draagkracht van het oppervlak te verbeteren dient u een aangetrilde zandlaag aan te brengen. Daarnaast moet ook het verloop van de afwatering kloppen, voordat u de klinkers kunt leggen. Wij adviseren vaak om de bestrating van oprijlanen over te laten aan een erkend stratenmaker uit Middelburg. Deze zal zowel de grondwerken als de aanbrengen van de stenen zelf vakkundig voor u afhandelen.
bestraten in Middelburg

Terras bestraten

Eén van de vormen van sierbestrating die wij regelmatig toepassen is het bestraten van het terras. Het aanleggen van terrassen vraagt evenals bij het bestraten van de oprit om enige voorbereiding. Zo dient u ook bij het bestraten van het terras de afwatering goed te regelen. Het leggen van de tuintegels kan in verschillende legverbanden. Door te variëren in het legverband is er met dezelfde soort tuintegels een heel ander terras te creëren. Kies bijvoorbeeld voor natuursteen tuintegels in het halfsteensverband, of juist betontegels in het elleboogverband. Alles is mogelijk.

sierbestrating leggen Middelburg

Sierbestrating

De term sierbestrating wordt binnen de bestrating branche gebruikt voor alle vormen van bestraten waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale legverbanden of een combinatie van verschillende tegels. Zo kunt u bij sierbestrating denken aan het leggen van een terras, maar ook het aanleggen van verschillende tuinpaadjes met kiezels of grind valt onder de term sierbestrating. Hoewel het leggen van sierbestrating niet ingewikkeld hoeft te zijn, raden wij aan om voor elke bestrating klus een stratenmaker uit Middelburg om advies of praktische ondersteuning te vragen.

Tuinbestrating

De term tuinbestrating staat voor alle vormen van bestrating die in de tuin plaats kunnen vinden. Het gaat dan niet alleen om het bestraten van een deel van de tuin, maar ook om het creëren van een tuinpad door de borders. Het uitvoeren van een tuinbestrating is relatief eenvoudig, omdat dit vaak direct op de ondergrond kan worden aangebracht. Wilt u weten welke soorten tuinbestrating er bestaan, en welke prijzen er gelden voor het bestraten van uw tuin in Middelburg? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
soorten tuintegels

Diverse soorten tegels

Voor de sierbestrating van terrassen hebt u de ruime keuze uit een ruim assortiment aan tegels. Zo kunnen tuintegels van keramiek worden gemaakt, maar kiezen onze klanten uit Middelburg ook regelmatig voor betontegels. Betontegels zijn verhoudingsgewijs goedkoper, maar bestaan in minder varianten (kleuren en designs). Het voordeel van keramische tuintegels ten opzichte van betontegels is bovendien dat keramiek beter bestand is tegen de invloeden van weer en wind. Hebt u een uitgebreid budget? Dan vormen tuintegels van natuursteen een alternatief. Onze stratenmaker informeert u met alle plezier.

Specialist in bestrating. Vergelijk en bespaar!

Op zoek naar een stratenmaker of hovenier voor het aanleggen van uw oprit of tuin? Vraag naar de voordelige tarieven!

Gebakken bestrating

Wie een oprit wil aanleggen doet er goed aan om te kiezen voor gebakken klinkers. Gebakken bestrating wordt in ovens op een continue temperatuur van 1200 graden celcius verhit. Tijdens dit bakproces wordt het oppervlak van de klinkers slijtvast gemaakt, en zullen hierna temperatuur- en weerwisselingen geen invloed meer hebben op de duurzaamheid van de klinkers. Gebakken klinkers kunt u bij de meeste leveranciers uit Middelburg zowel in oud- als nieuwgebakken variant bestellen. Desgewenst kan een stratenmaker de klinkers voor u op de oprit of straat leggen.

Oud gebakken bestrating

Oud gebakken klinkers verschillen in eigenschappen weinig van de nieuwe variant. Het grote verschil is dat bij de oudgebakken variant het oppervlak van de klinkers niet één kleur heeft, maar meerdere kleurschakeringen. Dit komt doordat in de traditionele ovens die op hout of kolen gestookt werden, geen vaste temperatuur mogelijk was. Door uw oprijlaan of terras met oud gebakken klinkers te bestraten creëert u een authentieke uitstraling die velen zullen waarderen. Bij vrijwel elke leverancier uit Middelburg is het mogelijk om beide varianten kleiklinkers te bestellen.

tuinbestrating natuursteen

Natuursteen bestrating

Wij noemden hierboven al dat terrastegels van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. Eén van deze materialen is natuursteen. Tegels die van natuursteen worden gemaakt hebben als grote voordeel dat zij een prachtig oppervlak hebben, met een uniek design in verschillende kleuren. Geen enkele natuursteen is gelijk, en uw terras zal dan ook een zeer aantrekkelijke uitstraling krijgen. Natuurstenen tegels vormen bovendien niet alleen een geschikte keuze voor de bestrating van terrassen en tuinen, ook voor het leggen van vloeren is dit een uitstekende oplossing.

oud gebakken bestrating voor de tuin

Opsluitbanden en palissaden

Eén van de risico’s bij het bestraten is het verzakken van de stenen. Om te voorkomen dat de stenen naar de zijkant verzakken is het plaatsen van opsluitbanden of pallisaden een oplossing. Zowel opsluitbanden als pallisaden zorgen ervoor dat de klinkers of terrastegels tegen elkaar blijven liggen en er geen kieren ontstaan. In het grootste gedeelte van de gevallen zullen opsluitbanden voldoende ondersteuning bieden, bij een groot hoogteverschil is het noodzakelijk om gebruik te maken van pallisaden. U kunt de opsluitbanden bij de lokale bouwmarkt bestellen.

Grind

Wilt u zeker weten dat er geen onderhoud nodig is aan uw tuin? Overweeg dan om een tuinbestrating toe te passen met grind. Grind vraagt vrijwel geen onderhoudstijd, mits er onder de grindlaag een juiste afwatering is aangelegd, en u een onkruidwerend zeil heeft laten aanleggen. Kiest u voor deze vorm van tuinbestrating? Dan moet u vervolgens kiezen uit de vele grindsoorten die worden aangeboden. Alternatieven voor grind zijn bovendien kiezels en split, afhankelijk van uw wensen op het gebied van duurzaamheid en budget zijn deze materialen een goed alternatief.

Stratenmaker kosten

Bent u van plan om een stratenmaker uit Middelburg in te schakelen voor het uitvoeren van een sierbestrating bij u thuis? Dan moet u rekening houden met verscheidene prijzen. Zo zijn daar ten eerste de kosten voor het werk van de stratenmaker. Wij gaan hierbij uit van een gemiddeld uurtarief van €30,-. Hierbovenop komen dan de kosten voor het materiaal dat wordt gebruikt. Laat u de tegels en andere materialen leveren door een aan de stratenmaker gelieerde leverancier? Dan is het vaak mogelijk om hier korting op te krijgen.

stratenmaker kosten Middelburg

Grondwerken

De term grondwerken is een term die men gebruikt voor verschillende klussen rondom huis. Bij de grondwerken hoort bijvoorbeeld het nivelleren van een tuin, het verwijderen van overtollige grond, of het verzetten van grond. Dit betekent dat u de hulp zou kunnen inroepen van een grondwerken professional voor het voorbereiden van de ondergrond bij het aanleggen van een oprit. Omdat de grondwerken grote machines en speciale gereedschappen vereisen, bent u dankzij de grondwerken professional zeker van een goede voorbereiding, en voorkomt u afwateringproblemen. De kosten hangen af van de klusduur.

Tuinpad aanleggen

Wanneer wij spreken over een tuinbestrating, dan denken veel klanten aan het bestraten van de volledige tuin met betontegels of andere tuintegels. Met de term tuinbestrating kan men echter ook het leggen van een tuinpad bedoelen. Het aanleggen van een tuinpad is op twee manieren mogelijk: met stevige tuintegels, voor een voordeurpad, of met grind en andere soorten sierbestrating, als het gaat om een tuinpad langs de bloemborders. Het grote voordeel van een tuinpad is dat dit weinig voorbereidende werkzaamheden vraagt. Plaats bij het gebruik van grind wel eerst een zeil.

kinderkopjes leggen Middelburg

Kasseien leggen

Bent u van plan om de oprit opnieuw te bestraten, maar vindt u de standaard kleiklinkers en betontegels geen mooi gezicht? Overweeg dan eens de mogelijkheden van kasseien. Kasseien staan in Nederland ook wel bekend als kinderkopjes, door de bolle bovenkant. Door deze bolle bovenzijde en de onegale vorm van de (natuursteen) kasseien is het lastiger deze te leggen. Wij adviseren daarom om de hulp van een erkend stratenmaker in te roepen voor deze vorm van bestrating. Bij het aanleggen van een kasseien oprit gebruikt men een speciale kassei-hamer.

grondwerken oprit Middelburg

Steenkorven

Steeds vaker horen wij van klanten dat zij een alternatief zoeken voor de standaard schutting als tuin afscheiding. STeenkorven vormen hiervoor een mogelijke oplossing. Steenkorven worden ook wel schanskorven genoemd, en bestaan uit metalen rasters die u kan vullen met verschillende materialen. Een steenkorf is in vrijwel alle maten te bestellen bij een leverancier uit Middelburg. Het verschilt een beetje per afmeting of het noodzakelijk is hiervoor een extra fundament te graven. Lage schanskorven kunt u eventueel toepassen als afscheiding voor bloembakken. Wij informeren u desgewenst graag over de kosten.

Zelf terras aanleggen

Bij vrijwel elk pand zit er wel een tuin en terras. Vindt u de terrasruimte niet groot genoeg? Overweeg dan om deel van het grasveld of de achtertuin om te toveren tot terrasruimte. Dit is een klus waarvoor u niet direct de hulp van een erkend vakman nodig heeft. Door zelf de sierbestrating uit te voeren zorgt u voor een aanzienlijke verlaging van de kosten, en hebt u het proces volledig in de hand. Om de klus enigszins te vergemakkelijken, hebben enkele professionals uit ons netwerk een handig stappenplan voor u opgesteld. Volg dit stappenplan en u zult in korte tijd genieten van een prachtig terras. Wilt u tijdens het werk toch graag de ondersteuning van één van de experts inschakelen? Aarzel dan niet om alsnog contact met ons op te nemen. Wij helpen u met alle plezier verder.

  • Start met het uitmeten van het oppervlak, en het afzetten van de gewenste ruimte met paaltjes.
  • Kijk daarna naar de noodzaak voor het afgraven van het huidige oppervlak. Eventueel kunt u hier een grondwerken professional voor inschakelen.
  • Schaf vervolgens de gewenste tuintegels aan. Zowel betontegels als natuursteen of keramische tuintegels vormen een prima oplossing. Bestel altijd ruim voldoende, zo voorkomt u kleurverschillen.
  • Meet het verloop uit met een draadje langs de piketpaaltjes. Ga uit van een verloop van 2cm per meter. Laat het water naar de tuin aflopen, of kies voor een putje in het midden.
  • Breng daarna de nodige zandlaag aan. Vermeng het zand met een beetje cement om de stabiliteit van het geheel te bevorderen. Vlak de laag voor het beste resultaat.
  • Hierna is het mogelijk om met het tegel leggen te beginnen. Plaats eerst alle hele tegels, om daarna de opengebleven stukken op te vullen.
  • Klop elke tegel aan met een rubberen hamer om een egaal oppervlak zeker te stellen.
  • Tot slot moet u een laag zand over het geheel strooien en deze in de naden vegen. Herhaal dit proces indien nodig enkele keren.
offerte bestrating Middelburg

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor sierbestrating bij uw woning in Middelburg? Hebt u een vraag over het leggen van betontegels of grind in de tuin? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een bestrating klus bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Geef op het offerteformulier aan naar welke soort bestrating u exact op zoek bent, en wat uw maximale budget is. Wij zullen u vervolgens een aantal vrijblijvende offertes toesturen van professionals uit Middelburg. Het is aan u om deze te vergelijken op basis van prijzen en aanbod.