Vakkundig bestraten!

Vraag vrijblijvend offertes aan. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Bestrating Middelburg

Rondom woningen en bedrijfspanden zijn er heel wat vormen van bestrating mogelijk. U kunt hierbij onder andere denken aan een parkeerplaats of oprit bij uw bedrijfspand in Middelburg, of aan een extra tuin bij uw woning. De bestrating van oppervlakten is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren, maar die ook door een erkend stratenmaker is af te handelen. De bestrating experts uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met zowel tuinbestrating als sierbestrating en het aanleggen van oprijlanen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw tuinpad bij uw huis in Middelburg? Via onze dienstverlening vergelijkt u vrijblijvend offertes van meerdere vakmannen bij u uit de buurt. Het is aan u om de offertes op uw gemak met elkaar te vergelijken en zo te besparen op uw investering.

bestrating Middelburg

Wat doet de stratenmaker?

U overweegt nieuwe bestrating? Verstandig, de sfeer in uw tuin wordt immers voor een groot gedeelte bepaald door de bestrating. Naast deze esthetische functie moet de bestrating uiteraard ook jarenlang meegaan. Verzakkingen of slechte afwatering moet u voorkomen. De ervaren stratenmaker uit ons netwerk helpt u daarom graag. U ontvangt waardevol advies over de soorten bestrating. Daarnaast verzorgt de stratenmaker het grondwerk en natuurlijk het professioneel bestraten van uw oprit en/of tuin. Dus bespaar u rugklachten en een weekend bestraten, schakel een ervaren stratenmaker uit Middelburg in! Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes.

Oprit bestraten

Het bestraten van een oprit is een klus die u eigenlijk moet overlaten aan een erkend stratenmaker uit Middelburg. Dit komt doordat het bestraten van de oprit een goede voorbereiding vraagt. Voordat u de klinkers of betontegels kunt leggen moet eerst een getrilde ondergrond worden gelegd, en moet u ook de afwatering goed regelen. Als alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd is het tijd om de stenen voor de oprit te leggen. Wij adviseren om voor een optimaal resultaat ook het klinkeroppervlak te trillen. Dit zal de draagkracht van de oprit bevorderen.
oprit en tuin bestraten Middelburg

Terras bestraten

Het aanleggen van terrassen kan op verschillende manieren. Zo is het een optie om een terras te creëren met houten vlonders, maar vormen ook tuintegels een uitstekende oplossing. Het plaatsen van tuintegels (keramische, natuurseen en betontegels) valt eveneens onder de term sierbestrating. Wilt u zelf uw terras aanleggen? Zoek dan goed uit in welk verband u de terrastegels wilt leggen. U hebt onder andere de keuze uit een blokverband, elleboogverband en een halfsteensverband. Een stratenmaker kan u desgewenst van meer informatie voorzien over de mogelijke legverbanden en de beschikbare opties.

sierbestrating kopen Middelburg

Sierbestrating

Wie een tuin of terras wil bestraten en op zoek is naar de juiste tuintegels, kan het beste op zoek naar sierbestrating. De term sierbestrating staat voor alle vormen van bestrating waarbij de stratenmaker niet enkel klinkers in een standaard visgraatverband legt, maar gebruik maakt van verschillende kleuren of een speciaal ontwerp. Sierbestrating is vaak iets duurder dan gewoon bestraten, maar levert wel een uniek resultaat op. Wilt u graag zelf de sierbestrating plaatsen? Laat u dan op voorhand goed informeren over de mogelijkheden voor sierbestrating en noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden.

Tuinbestrating

In Middelburg is het steeds gebruikelijker om een deel van de tuin te bestraten. Het kiezen voor een tuinbestrating brengt diverse voordelen met zich mee, de grootste hiervan dat u geen tijd meer kwijt bent aan het bijhouden van de tuin. Een tuinbestrating kan verschillende vormen aannemen. Zo kunt u met tuintegels een klein terrasje creëren in de tuin, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor een sierbestrating van grind, kiezels of split. Een tuinbestrating dient u op de juiste wijze te laten afhandelen om wateroverlast en verzakking te voorkomen.
verschillende soorten tuinbestrating

Diverse soorten tegels

Voor het uitvoeren van een tuinbestrating bestaan er diverse tegelsoorten. Onze leveranciers bieden zowel speciale tuintegels als standaard keramische, natuursteen- en betontegels aan. Betontegels hebben als voordeel dat ze met een goede impregneerlaag een lange levensduur kennen, en daarmee een duurzame oplossing bieden. Vindt u onder de betontegels geen tegelsoort die aansluit bij uw wensen? Kijk dan naar de diversiteit in het aanbod van keramische tuintegels. Keramiek heeft vele voordelen, onder andere een goede bestendigheid tegen de invloeden van weer en wind.

Specialist in bestrating. Vergelijk en bespaar!

Op zoek naar een stratenmaker of hovenier voor het aanleggen van uw oprit of tuin? Vraag naar de voordelige tarieven!

Offertes aanvragen

Gebakken bestrating

Voor het aanleggen van een oprit bestaan er verscheidene soorten klinkers. De meest gebruikelijke steensoort voor het aanleggen van straten zijn gebakken klinkers. Gebakken bestrating wordt gemaakt door de klinkers in een continue temperatuur van 1200 graden Celcius te bakken. Het voordeel van dit bakproces is dat de klinkers slijtvast worden, en niet beschadigd raken door wisselende weersomstandigheden. Bent u van plan om zelf klinkers te leggen? Kies dan voor één van de varianten uit dit bakproces, voor een gegarandeerd duurzaam resultaat tegen lage kosten!

Oud gebakken bestrating

Naast de standaard gebakken klinkers, bestaan er ook speciale oud gebakken klinkers verkrijgbaar bij menig leverancier uit Middelburg. Oud gebakken tegels worden gebakken in wisselende temperaturen, om hetzelfde effect te creëren als tijdens het bakken met hout of kolen gestookte ovens. De wisselende temperaturen zorgen ervoor dat de klinkers verschillende kleuren hebben, wat een authentieke uitstraling biedt. Hebt u vragen over het leggen van de stenen of de voorbereiding die nodig is voor een juiste tuinbestrating? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

bestraten met natuursteen

Natuursteen bestrating

Wij noemden hierboven al de verschillende tegelsoorten die u kunt gebruiken voor het leggen van een terras. Naast keramische- en betontegels hebt u echter nog een optie: ook natuursteen wordt gebruikt als basismateriaal voor sierbestrating. Natuursteen heeft als voordeel dat het altijd een uniek oppervlak heeft, en daarmee nooit een standaard aanblik biedt. Natuursteen heeft echter wel iets hogere kosten dan de standaard tuintegels. Om beschadigingen aan het oppervlak te voorkomen raden wij bovendien een goede coating aan. Een stratenmaker zal de natuursteen sierbestrating snel en vakkundig voor u leggen.

oud gebakken klinkers

Opsluitbanden en palissaden

Bij het bestraten van opritten en tuinen hebt u niet alleen stenen nodig, u dient ook andere producten aan te schaffen voor een goed resultaat. Eén van de producten die u niet moet vergeten te bestellen zijn opsluitbanden of pallisaden. Opsluitbanden en pallisaden zorgen ervoor dat de bestrating niet naar de zijkant zal wegzakken. Het verschil tussen opsluitbanden en pallisaden is de hoogte tot waarin u deze kunt bestellen. Opsluitbanden vormen in de meeste gevallen een juiste keuze om de stenen te bevestigen. Bij een sterk hoogteverschil vormen pallisaden echter een betere keuze.

Grind

Het aanleggen van tuinen kost veel tijd, en ook het onderhouden is tijdsintensief. Een alternatief voor het aanleggen van een bloementuin is het plaatsen van tuinbestrating. Eén van de materialen waarmee een tuinbestrating is uit te voeren is grind. Grind hoeft u niet perse in de standaard grijze variant te bestellen, men levert ook gekleurde fijne korrels. Door onder het grind een onkruidwerend zeil te leggen voorkomt u bovendien ook dat er op de langere termijn toch groen tussen het grind groeit. Een stratenmaker uit Middelburg kan eventueel het grind voor u plaatsen.

Stratenmaker kosten

De kosten voor het inzetten van een stratenmaker uit Middelburg hangen af van verschillende factoren. Zo kan het bestraten van een terras relatief snel worden uitgevoerd, zeker wanneer u al hebt gezorgd voor de aanschaf van terrastegels. De bestrating van een oprit vergt echter de nodige voorbereiding, en een stratenmaker zal dan ook langer bezig zijn. De tarieven voor het inzetten van een professional kunnen zowel per uur als per klus aangeboden worden. Wilt u weten wat de prijs is voor een klus bij u in Middelburg? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan.

kosten van een stratenmaker

Grondwerken

Wanneer u de diensten van een bestrating specialist bekijkt, dan zult u zien dat dit niet alleen gaat om het afhandelen van een tuinbestrating, of het aanleggen van een oprit, ook de grondwerken en het tuinonderhoud valt onder de diensten van menig vakman uit Middelburg. Bij de grondwerken dient u te denken aan klussen als het verzetten van grond, het verwijderen van overtollig zand of het nivelleren van een tuin. De grondwerken vereisen grote machines en veel ervaring. Wij raden daarom aan voor de grondwerken professionele ondersteuning in te schakelen.

Tuinpad aanleggen

Bij de term tuinbestrating denken de meeste mensen aan het zetten van tuintegels in de gehele tuin, of het creëren van een laag grind. Bij de tuinbestrating hoort echter ook het aanleggen van een tuinpad dwars door de bestaande tuin. Een tuinpad is te bestraten met tuintegels, onder meer met natuursteen- en betontegels. Een tuinpad is echter ook te voorzien van kiezels of houtsnippers. Dit is een oplossing wanneer het gaat om een tuinpad dwars door de tuin heen. De kosten voor het tuinpad hangen vooral af van het gekozen basismateriaal.

kasseien leggen Middelburg

Kasseien leggen

Voor de bestrating van een oprit bestaan er diverse geschikte materialen, waaronder de al genoemde klei- en betonklinker. Een andere optie is het gebruik van kasseien. Kasseien staan in Nederland ook wel bekend als kinderkopjes, vanwege de bolle bovenkant. Het leggen van kasseien is iets ingewikkelder dan de standaard straatstenen. Dit komt doordat (natuursteen) kasseien geen egale vorm hebben. Voor het plaatsen van de kasseien vlakt men daarom de onderliggende zandlaag niet af, maar werkt men met een kassei-hamer om in het zand een stevige basis te maken voor de kasseien.

grondwerken Middelburg

Steenkorven

Voor de afscheiding van particuliere tuinen bestaan er diverse opties. Waar de meeste mensen kiezen voor schuttingen, is het tevens een mogelijkheid steenkorven te laten plaatsen. Steenkorven worden ook wel schanskorven genoemd. Ze bestaan uit een raster van gegalvaniseerd metaal, wat betekent dat de steenkorven een goede bestendigheid hebben tegen de weersinvloeden. De kosten voor een steenkorf hangen af van de exacte afmetingen, en het materiaal dat u er in plaatst. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de schanskorven in te graven. Hierdoor blijven zij steviger staan.

Zelf terras aanleggen

Wilt u tijdens de zomermaanden heerlijk kunnen genieten van een buitengevoel, maar heeft u hier niet voldoende ruimte voor bij huis? Overweeg dan om een deel van de tuin te bestraten. Een dergelijke vorm van tuinbestrating is niet heel ingewikkeld, en u kunt dit dan ook eventueel eigenhandig uitvoeren. Om de klus enigszins te vergemakkelijken, hebben enkele professionals uit ons netwerk in Middelburg een eenvoudig stappenplan voor de terrasbestrating uitgewerkt. Met dit stappenplan, een dagje tijd en de juiste materialen creëert u dan ook snel een aangename zitplek buitenshuis, tegen lage kosten. Loopt u tijdens het werk tegen problemen aan? Aarzel dan niet om u alsnog met ons in verbinding te stellen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig geholpen wordt.

  • Bepaal altijd eerst het materiaal dat u wil gebruiken. Voor bepaalde materiaalsoorten zoals betontegels en kleiklinkers is een andere ondergrond nodig.
  • Zet de contouren van het nieuwe terras uit door het plaatsen van piketpaaltjes.
  • Laat de grondwerken uitvoeren door een erkend vakman. Bij de grondwerken hoort de levering van zand, en het verwijderen van overtollig tuinmateriaal.
  • Bepaal het verloop van het terras. Wij gaan altijd uit van een minimaal verloop van 2 centimeter per meter. Laat het water aflopen naar de zijkanten, of kies voor een putje in het midden.
  • Gebruik een draadje om dit verloop aan te geven, en plaats vervolgens kantplanken op de juiste hoogte.
  • Breng een laag zand aan. Om de ondergrond meer stabiliteit te geven, is het een optie de zandlaag te vermengen met cement, of een cementlaagje bovenop de zandlaag aan te brengen. Strijk de toplaag altijd glad met een plank.
  • Druk de ondergrond aan. Gebruik hiervoor platen of een brede plank. Daarna mag u de terras- of tuintegels leggen. Begin met de hele tegels, en vul daarna de lege ruimtes op. Klop de tegels altijd aan met een rubberen hamer, en controleer regelmatig of alles nog waterpas ligt.
  • Strooi tot slot zand over het geheel, en veeg dit in alle naden. Herhaal het proces tot alle naden goed gedicht zijn.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u weten wat het gaat kosten als een stratenmaker uit Middelburg uw tuinbestrating komt verzorgen? Hebt u vragen over het bestraten van een oprit, en de nodige grondwerken? Of bent u benieuwd naar de soorten tuintegels die wij aanbieden? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Vul op de offertepagina uw wensen en vragen in, en wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden. Onze dienstverlening is eenvoudig, maar uiterst doeltreffend. Op korte termijn ontvangt u vrijblijvend diverse offertes van bedrijven uit ons netwerk. Het is aan u om vervolgens de offertes te vergelijken op prijs en kwaliteit. Door meerdere prijzen met elkaar te vergelijken bespaart u op uw investering.