Vakkundig bestraten!

Vraag vrijblijvend offertes aan. Scherpe prijzen!

Bestrating Terneuzen

Wilt u graag uw tuin een verzorgdere aanblik geven, of bent u van plan de oprit te bestraten? Dan is de hulp van een erkend stratenmaker aan te raden. Een stratenlegger kan niet alleen de sier- of tuinbestrating voor u leggen, maar u tevens van tips voorzien over de beste sierbestrating of de kosten voor het aanleggen van een parkeerplaats of verschillende soorten betontegels. Via ons netwerk aan specialisten komt u gemakkelijk en snel in contact met enkele stratenmakers uit Terneuzen. Indien u een aanvraag doet ontvangt u meerdere scherpe offertes van stratenmakers bij u uit de regio. Wij garanderen een snelle hulp en zijn u met alle plezier van dienst!

bestrating Terneuzen

Wat doet de stratenmaker?

Wilt u nieuwe bestrating en twijfelt u nog of het verstandig is dat uzelf, of een familielid, de klus gaat uitvoeren? Om jarenlang van uw nieuwe tuinbestrating te kunnen genieten is het verstandig om een ervaren stratenmaker in te schakelen. U wilt natuurlijk niet dat na een aantal jaren de oprit of het terras volledig is verzakt. Of dat een kleine regenbui zorgt voor grote waterplassen. Een stratenmaker uit ons netwerk weet precies hoe hij dit moet voorkomen. U ontvangt dus waardevol advies, hij bestelt eventueel de materialen, doet het grondwerk en zorgt voor het daadwerkelijke bestraten. Natuurlijk wordt alles na afloop netjes opgeruimd.

Oprit bestraten

Wie de oprit eigenhandig wil bestraten moet hiervoor rekening houden met diverse voorbereidende werkzaamheden. Het belangrijkste bij de oprit is namelijk niet de bestrating zelf, maar de manier waarop de ondergrond is voorbereid. Het gaat dan om het zorgen voor een goede afwatering, maar ook om het zorgen voor een stevig gedrilde onderlaag, die het gewicht van een voertuig kan dragen. Een stratenmaker uit Terneuzen helpt u desgewenst bij deze grondwerken, of geeft u tips waarmee u dit zelf kunt uitvoeren. Het is voor ons handig om te weten of uw ondergrond ruw of al glad is, dit heeft namelijk gevolgen voor de werktechniek.
oprit laten bestraten Terneuzen

Terras bestraten

Heeft u achterhuis een groot grasveld, en wilt u een zonnig terras creëren? Dan zult u een gedeelte van de achtertuin moeten bestraten. De bestrating van een terras zal evenals bij de oprit moeten worden voorafgegaan door het voorbereiden van de ondergrond. Vervolgens is het van belang dat u de juiste terras- of tuintegels uitzoekt. Wij bieden zowel betontegels als keramische en natuursteen tegels aan, die allen een geschikte oplossing vormen voor de terrasbestrating. Hebt u behoefte aan voorbeelden van mogelijke legverbanden of terrastegels? Onze sierbestrating experts kunnen u van diverse voorbeelden voorzien.

sierbestrating leggen Terneuzen

Sierbestrating

Het bestraten van terrassen of een tuin wordt ook wel sierbestrating genoemd. Sierbestrating is de vorm van bestraten waarbij er gebruik wordt gemaakt van speciale patronen en legverbanden om zo het bestrate oppervlak een prettige uitstraling te geven. Sierbestrating is dan ook heel wat anders dan de bestrating van wegen. Wilt u graag bij uw woning in Terneuzen sierbestrating laten plaatsen, kijk dan op voorhand goed naar de kosten voor de sierbestrating die u wenst. Afhankelijk van de soort sierbestrating en het basismateriaal voor de tuintegels kunnen de kosten aardig oplopen. Wij bieden u met plezier meer informatie aan.

Tuinbestrating

Onder het begrip tuinbestrating wordt iets anders verstaan dan een standaard sierbestrating. Bij een tuinbestrating moet u eerder denken aan het aanleggen van een tuinpad, of de bestrating van een klein hoekje in de tuin. Bij een tuinbestrating maken onze professionals uit Terneuzen bovendien gebruik van andere bestratingsoorten. In plaats van betontegels en klinkers zet men speciale tuintegels of sierbestrating als kiezels in. Dankzij een tuinbestrating is het mogelijk de prijswaarde van uw woning te doen stijgen, wat een eventuele verkoop ten goede komt. De exacte kosten voor de tuinbestrating hangen af van uw eisen.
diverse soorten tuinbestrating

Diverse soorten tegels

Zoals al aangegeven bestaan er diverse soorten tegels waarmee een stratenmaker kan werken. Het meest gebruikte materiaal voor het bestraten van een oprit of parkeerplaats zijn klinkers. Klinkers legt u gemakkelijk en kennen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast biedt menig specialist uit ons netwerk in Terneuzen ook tuintegels en terrastegels aan. Deze maakt men zowel van keramiek, als natuursteen of beton. De betontegels vormen een geschikte oplossing voor het bestraten van grote oppervlakken bij bijvoorbeeld bedrijventerreinen. Natuurstenen tuintegels kennen een lange levensduur, maar hogere kosten.

Specialist in bestrating. Vergelijk en bespaar!

Op zoek naar een stratenmaker of hovenier voor het aanleggen van uw oprit of tuin? Vraag naar de voordelige tarieven!

Gebakken bestrating

Bij onze leveranciers uit Terneuzen hebt u de keuze uit een groot aantal soorten en maten stenen voor de bestrating van uw oprijlaan. Eén optie is de gebakken klinker. Gebakken klinkers worden op een continue temperatuur van 1200 graden verhit, en zijn daardoor bestand tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast hebben de kleiklinkers door deze techniek een slijtvaste bovenzijde. Bent u benieuwd naar de kosten voor deze speciale klinkers voor bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wilt u een idee hebben van de prijs voor het bestraten van uw tuin of oprit in Terneuzen? Vraag dan een vrijblijvende offerte op maat aan.

Oud gebakken bestrating

Gebakken klinkers worden tegenwoordig op een continue temperatuur bewerkt. Dit was vroeger echter niet mogelijk met de op hout en kolen gestookte ovens. De wisselende temperaturen tijdens het bakproces zorgden destijds voor verschillende kleuren van de stenen. Enkele fabrikanten bootsen deze techniek vandaag de dag nog na. U kunt dan ook bij een aantal leveranciers uit Terneuzen zogeheten oud gebakken bestrating bestellen. Met deze kleiklinkers creëert u eenvoudig en snel een authentieke sfeer op uw oprijlaan. Oud gebakken klinkers hebben bovendien dezelfde positieve eigenschappen als de nieuwe variant.

natuurstenen bestrating

Natuursteen bestrating

Voor het aanleggen van uw terras hebt u de keuze uit een groot aantal tegelsoorten. U kunt niet alleen kiezen tussen verschillende afmetingen, diktes en designs, ook het materiaal waarvan de tegels worden gemaakt kan variëren. De meest standaard keuze voor terrastegels is keramiek, doordat dit materiaal bestand is tegen zuren en chemische stoffen. Een andere optie is natuursteen. Natuursteen is een wat duurder product en wordt daarom minder vaak gekozen. Met een terrasoppervlak van natuursteen weet u echter zeker dat u een uniek plekje heeft gecreëerd.

oud gebakken bestrating

Opsluitbanden en palissaden

Wie niet weinig ervaring heeft met het aanleggen van bestrating, zal er wellicht geen rekening mee houden dat de betontegels en stenen ook naar de zijkanten weg kunnen zakken. Om dit te voorkomen zijn er bij de meeste bouwmarkten in Terneuzen speciale opsluitbanden en pallisaden verkrijgbaar. Deze opsluitbanden dient u ongeveer 2 centimeter van de bovenkant van de tegel te plaatsen. Zo voorkomt u dat de opsluitbanden boven de bestrating te komen liggen. Pallisaden zijn alleen nodig wanneer er sprake is van een aanzienlijk hoogteverschil. Wij informeren u graag verder.

Grind

Werd grind lange tijd alleen maar gebruikt voor het aanleggen van opritten, tegenwoordig bestaan er vele soorten siergrind, die door een vakman te gebruiken zijn voor het aanleggen van tuinen en tuinpaden. Siergrind heeft meestal een iets kleinere korrel, waardoor het resultaat verfijnder uitvalt dan bij het traditionele grind. Door een deel van uw tuin te vervangen door grind, wordt de onderhoudstijd voor de tuin aanzienlijk lager. Kies er wel voor om onder het grind een onkruidwerende laag aan te brengen, en houdt een goede afwatering aan.

Stratenmaker kosten

De prijzen voor het inhuren van een erkend stratenmaker hangen van vele factoren af. Zo is het de vraag in hoeverre u zelf de bestrating wilt leggen, en welke voorbereidende werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd. De prijzen voor het hele proces van bestraten worden bovendien bepaald door het materiaal waar u voor kiest. Betontegels en klinkers zijn bijvoorbeeld goedkoper dan speciale terras- en tuintegels. Wij informeren u met alle plezier.

kosten van stratenmaker

Grondwerken

Een erkend vakman uit ons netwerk kunt u niet alleen inschakelen voor het leggen van betontegels of tuintegels, maar ook voor het voorbereidende werk dat noodzakelijk is. Dergelijke werkzaamheden vallen onder de term grondwerken. Denk bij de grondwerken bijvoorbeeld aan het nivelleren van een tuin, het verwijderen van overtollige grond of het verzetten van zand om de ondergrond te egaliseren. De grondwerken kosten vaak aardig wat tijd, maar met de hulp van een vakman weet u zeker dat dit vakkundig gebeurt. De prijs voor de grondwerken hangt af van de klusduur.

Tuinpad aanleggen

De meeste klanten uit Terneuzen denken bij de term tuinbestrating met name aan het creëren van een zitplek in de tuinruimte. Met een tuinbestrating kan men echter ook andere zaken bedoelen, zoals het aanleggen van een tuinpad. Een tuinpad heeft in de meeste gevallen tuintegels als basis. Tuintegels kennen een goede bestendigheid tegen de weersinvloeden, en gaan lang mee. Het alternatief voor een tuinpad van tuintegels is sierbestrating. Met name grind, maar ook houtsnippers of kiezels vormen een prima basis voor een tuinpad. Plaats bij grind wel een zeil tegen onkruid.

kasseien aanleggen

Kasseien leggen

Voor het bestraten van een oprit, bestaan er een groot aantal opties qua stenen en legverbanden. Eén van de steensoorten waar wij u graag meer informatie over willen geven is de kassei. Kasseien kent men in Nederland vaak beter als kinderkopjes. Dit komt door de ronde bovenzijde van de kasseien, waardoor er een onregelmatig oppervlak gecreëerd wordt. het leggen van (natuursteen) kasseien vereist enige focus, omdat hier geen strak legverband mogelijk is. Zo zal men voor het leggen van de kasseien het zandbed nooit uitvlakken, en is een kassei-hamer noodzakelijk.

grondwerken uitvoeren Terneuzen

Steenkorven

Wist u dat het plaatsen van een steenkorf ook bij het werk van een ervaren stratenmaker uit Terneuzen hoort? Steenkorven staan ook wel bekend als schanskorven, en bestaan uit een metalen raster, die gevuld wordt met steenstukken of kiezels. Steenkorven vormen een goed alternatief voor een schutting, of kunnen hiermee afgewisseld worden. Het hangt af van de hoogte van de schanskorf in hoeverre het nodig is hiervoor een fundament te graven. Eventueel kan een grondwerken professional u hierbij ondersteunen. Gebruik lage steenkorven eventueel als afzetting voor een tuinborder of bloembak.

Zelf terras aanleggen

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of het een optie is om zelf de terrasruimte te bestraten. Het antwoord hierop is een eenvoudig: ja. U kunt zelf een terrasoppervlak van tegels voorzien, mits u zich goed voorbereidt, de juiste gereedschappen en materialen aanschaft, en hiervoor een dag uittrekt. Om het proces enigszins te vergemakkelijken hebben enkele professionals uit ons netwerk een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Bent u met de bestrating klus begonnen, maar wil het toch niet lukken? Aarzel dan niet om alsnog een stratenmaker in te schakelen. De vakmannen uit ons netwerk zijn u graag van dienst.

  • Start met het controleren van het oppervlak. Is het nodig een deel uit te graven? Overweeg dan om een grondwerken expert in te schakelen.
  • Meet vervolgens de terrasruimte op, en bestel terrastegels of (natuursteen) tuintegels in de juiste hoeveelheid. Bestel altijd voldoende, zo voorkomt u kleurafwijkingen. Vaak is het bij een leverancier mogelijk dichte pakketten terug te brengen.
  • Bepaal het nodige verloop van het oppervlak. Meestal gaan professionals uit van een verloop van 2 centimeter per meter. Laat het regenwater aflopen naar de tuin, of een putje.
  • Zet piketpaaltjes rond om de hele terrasruimte, en sla deze ongeveer 30cm in de grond. Plaats op het hoogste punt een draadje op de top van het paaltje, en trek langs de paaltjes om het verloop aan te geven.
  • Plaats vervolgens kantplanken.
  • Stort daarna zand tussen de kanplanken. Vermeng dit zand eventueel met cement, of breng een cementlaagje erover heen aan. Dit verhoogt de stabiliteit.
  • Daarna is het mogelijk om de tegels te leggen. Leg deze direct op de juiste plek, en klop ze aan voor meer stevigheid.
  • Wij adviseren om altijd eerst de hele terrastegels te leggen, en ver volgens de ontbrekende stukken op te vullen. Veeg tot slot los zand over het terras. Herhaal dit tot u goede stevige voegen krijgt, en geen naden meer ziet.
bestrating offerte in Terneuzen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wie op zoek is naar een stratenmaker uit Terneuzen, voor het leggen van betontegels zit bij ons goed. Wij beheren een netwerk van professionals, die u vakkundig zullen helpen bij het leggen van klinkers op een oprit, of de bestrating van uw achtertuin. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een tuinbestrating naar uw wensen? Vul dan op het contactformulier zo exact mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig een aantal offertes op maat toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de bestrating professional die het beste bij u past!