Vakkundig bestraten!

Vraag vrijblijvend offertes aan. Scherpe prijzen!

Bestrating Vlissingen

Bent u van plan om het vooraanzicht van uw pand in Vlissingen te verbeteren door uw oprit te bestraten? Zoek u naar een erkend stratenmaker die voor u een sierbestrating kan aanleggen? Of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor een tuinbestrating van natuursteen of betontegels? Dan bent u bij ons aan het juiste adres terechtgekomen. Via ons netwerk komt u gemakkelijk en snel in contact met menig vakman uit Vlissingen, die u snel en vakkundig kan helpen met het aanbrengen van een bestrating naar uw wensen. Wil u meer weten over de mogelijke kosten? Vul dan het contactformulier op onze offertepagina in. Via onze dienstverlening vraagt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven uit uw regio. Wij helpen u met alle plezier verder!

bestrating in Vlissingen

Wat doet de stratenmaker?

U bent zich aan het oriënteren naar de diverse soorten tuinbestrating? Het is verstandig om meteen een ervaren stratenmaker in te schakelen. U profiteert dan van diverse voordelen. Zo geeft de specialist u waardevolle adviezen over uw ontwerp. Welk bestratingsverband is geschikt? En hoe zit het met de ondergrond en afwatering? Daarnaast beschikt de stratenmaker over professioneel gereedschap en vakmanschap. Dat zorgt ervoor dat u binnen mum van tijd kunt genieten van uw nieuwe bestrating. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Oprit bestraten

Eén van de opdrachten die wij het vaakst krijgen, is het bestraten van een oprit. Dit komt met name doordat de bestrating van opritten niet alleen gaat om het leggen van betontegels of klinkers, maar tevens moet voldoen aan regels rondom fundering en afwatering. Wanneer er geen goed fundament onder de bestrating wordt aangebracht, dan loopt u het risico op verzakking, en daarmee gaten in het oppervlak. Wil u graag een deel van het bestraten zelf uitvoeren, laat dan een grondwerken expert uit Vlissingen de oppervlakte voorbereiden
Oprit en terras bestraten Vlissingen

Terras bestraten

Het bestraten van een terras is veel eenvoudiger dan de bestrating van een oprit. Bij een terras passen onze specialisten meestal een sierbestrating toe, bijvoorbeeld door het leggen van tuintegels. Wil u een terras creëren? Houdt dan rekening met de zon, en een eventuele noodzaak voor verlichting of terrasverwarming. Kijk bij één van de bij ons aangesloten bestratingsbedrijven naar het assortiment aan tuintegels of tuinbestrating, en kies zo voor een tegelsoort die aan uw wensen voldoet. Wij ondersteunen u hier met alle plezier bij!

sierbestrating in Vlissingen

Sierbestrating

Veel van onze klanten uit Vlissingen gaan er vanuit dat onder de term sierbestrating enkel tegelsoorten zoals siergrind en kiezels vallen. Met sierbestrating bedoelen wij echter elke vorm van bestrating met een decoratieve in plaats van functionele functie. Dit betekent dat ook standaard betontegels of klinkers onder de noemer sierbestrating kunnen vallen, wanneer wij deze in een speciaal (kleur)patroon plaatsen. De mogelijkheden voor sierbestrating bij u thuis hangen af van de onderliggende grond, en het budget dat u ter beschikking heeft.

Tuinbestrating

Het bestraten van de tuin is een methode die wij regelmatig toepassen om op deze wijze een doorgang tussen de diverse bloemperken te creëren, of zelfs een zitplek te creëren. Bij een tuinbestrating maken wij gebruik van verschillende soorten tuintegels, die weinig invloed ondervinden van weer en wind, en bijvoorbeeld mosgroei. Bent u benieuwd naar de kosten voor een tuinbestrating of wilt u weten hoe wij uw tuin zouden kunnen bestraten? Een stratenmaker uit Vlissingen voorziet u graag van de benodigde informatie. Van natuursteen tot betonnen tuintegels, alles is mogelijk.
soorten tuinbestrating

Diverse soorten tegels

Voor het creëren van een tuinterras of een oprijlaan kunnen wij gebruik maken van verschillende soorten tegels. Zo vormen voor een oprit zowel klinkers als betontegels een geschikte oplossing. Beide steensoorten kennen een lang levensduur en kunt u tegen aantrekkelijke tarieven aanschaffen. Dit maakt de klinkers en betontegels ook geschikt voor mensen met een beperkt budget. Heeft u meer geld te besteden, dan vormen tuintegels of sierbestrating een goede optie voor het aanleggen van een tuinterras. De kosten hiervoor liggen hoger, maar leveren tevens een mooier resultaat.

Specialist in bestrating. Vergelijk en bespaar!

Op zoek naar een stratenmaker of hovenier voor het aanleggen van uw oprit of tuin? Vraag naar de voordelige tarieven!

Gebakken bestrating

Het bakken van stenen is een veel gebruikte techniek. Gebakken kleiklinkers worden op een continue temperatuur van 1200 graden celcius verhit. Dankzij dit bakproces worden de stenen bestand tegen de invloeden van weer en wind, en zal de bovenzijde na verloop van tijd een glazuurlaag krijgen. Het bakproces zorgt er tevens voor dat de kleiklinkers slijt- en krasvast worden. Wilt u graag een stevige oprijlaan? Dan krijgt u bij menig leverancier uit Vlissingen de keuze uit oud- en nieuw gebakken kleiklinkers. Het verschil in uitstraling is hierbij het grootste verschil. Wij geven u graag meer informatie en adviezen.

Oud gebakken bestrating

Waar men stookovens tegenwoordig continu op dezelfde temperatuur houdt, was dit vroeger toen men nog gebruik maakte van kolen of hout voor het stoken nog niet mogelijk. Dit betekent dat kleiklinkers in variërende temperaturen werden verhit, en daarmee verschillende kleurgradaties hadden. Oudgebakken klinkers produceert men nog steeds volgens een vergelijkbare techniek en deze krijgen daarmee die authentieke uitstraling. Oud gebakken stenen hebben dezelfde eigenschappen als de nieuw gebakken variant. De kleiklinkers vormen een geschikte oplossing voor de bestrating van zowel parkeerterrein als oprijlaan.

natuursteen tuinbestrating

Natuursteen bestrating

Voor de bestrating van terrassen hebt u de keuze uit een groot aantal tegelsoorten. De meeste van onze klanten uit Vlissingen kiezen voor terrastegels van keramiek. Keramische tegels hebben namelijk een groot aantal voordelen en gemakkelijk te verkrijgen tegen een aantrekkelijk tarief. Hebt u een ruimer budget en wilt u een uniek terras? Overweeg dan om natuurstenen tegels te (laten) plaatsen. Natuursteen is zeer stevig, maar wordt met name gekozen vanwege de prachtige designs in het oppervlak. Dit betekent dat u altijd een uniek oppervlak creëert, los van welk legverband u voor de bestrating kiest.

gebakken bestrating

Opsluitbanden en palissaden

Hebt u net uw terrasruimte aangelegd, en komen er nu al kieren tussen de stenen? Dat komt waarschijnlijk omdat u niet gebruik hebt gemaakt van pallisadebanden of opsluitbanden. Deze producten legt u met de terrasbestrating aan, en zullen ervoor zorgen dat de stenen strak blijven liggen en niet naar de zijkanten weg kunnen zakken. In de meeste gevallen zijn standaard opsluitbanden voldoende. Wanneer er sprake is van een groot hoogteverschil, dan raden wij pallisadebanden aan. De maximale hoogte van een opsluitband is 35cm, voor een pallisadeband is 50cm het maximum.

Grind

Bent u bezig met het aanleggen van een oprijlaan, en besluit u om direct ook de tuin aan te pakken? Dan zijn er een groot aantal zaken die u kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het groen (deels) te vervangen door grind. Een grindtuin vereist bij een goede aanleg weinig onderhoud, en is te combineren met enkele borders om zo het idee van een tuin niet te verliezen. Laat u grind aanleggen in uw voortuin? Plaats dan onder de grindlaag een onkruidwerend zeil om het onderhoud te vergemakkelijken.

Stratenmaker kosten

De kosten voor het inhuren van een stratenmaker hangen af van het soort bestrating opdracht dat u voor hem heeft. Over het algemeen kunt u rekening houden met minimale kosten rond de 39 tot 40 euro per uur als loon. Hier bovenop komen echter de kosten voor het aanschaffen van het materiaal. Wilt u graag weten wat de exacte prijzen worden voor het ontwerpen van een tegelpad in uw tuin, of het bestraten van uw oprijlaan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

kosten stratenmaker Vlissingen

Grondwerken

Veel mensen denken dat een stratenmaker alleen hulp biedt bij het leggen van sierbestrating en tuinbestrating, maar u kunt een vakman uit ons netwerk tevens inschakelen voor één van de vele grondwerken. Bij de grondwerken moet u denken aan zaken zoals het nivelleren van tuinen, het afgraven van gebieden, of het verwijderen van grond. Het is mogelijk om een grondwerken expert in te schakelen voor de voorbereidende werkzaamheden van een oprit- of tuinaanleg. De prijzen voor de grondwerken hangen af van de benodigde voertuigen, tijd en gereedschappen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Tuinpad aanleggen

Een welbekende vorm van tuinbestrating is de aanleg van een tuinpad. Het leggen van een tuinpad is niet heel ingewikkeld, omdat hiervoor weinig voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk zijn. Wel is het belangrijk dat wanneer u kiest voor grind als basis van het tuinpad, u een zeil onder het grind legt. Hiermee voorkomt u dat onkruid door het grind opgroeit. Ook tuintegels, klinkers en kasseien vormen een mogelijke basis voor het tuinpad. Tuintegels vormen een betere keus dan standaard terrastegels omdat ze een betere bestendigheid tegen de weersinvloeden hebben.

kasseien leggen in Vlissingen

Kasseien leggen

Het leggen van kasseien is een klus die eveneens binnen het takenpad van een stratenmaker valt. Kasseien kunnen worden gezien als een vorm van sierbestrating, omdat ze een groter decoratief dan functioneel doel hebben. Kasseien kennen we in Nederland ook wel als kinderkopjes: ronde stenen die niet in een strakke lijn gelegd worden. Door bijvoorbeeld de oprit, of bijvoorbeeld een tuinpad te bestraten met kasseien, creëert u een authentieke uitstraling, welke de pandwaarde aanzienlijk kan doen stijgen. De kosten voor de kasseien hangen af van de exacte soort die u kiest.

grondwerken tuin en oprit

Steenkorven

Een laatste onderwerp waar wij u wat meer over willen vertellen is de steenkorf. Steenkorven staan ook wel bekend als schanskorven. Het zijn een soort metalen rasters die men voor gebruik vult met stenen, grind of kiezels. De schanskorven dienen als een alternatief voor de standaard schutting. Wilt u geen volledige schuttingmuur, maar vindt u een rij van steenkorven ook geen prettige aanblik bieden? Overweeg dan om deze met de schutting af te wisselen. Het is afhankelijk van de hoogte van de steenkorf in hoeverre u hiervoor een fundering moet aanleggen.

Zelf terras aanleggen

Heeft u al jarenlang het plan om een deel van de tuin om te bouwen tot terras, maar komt het er maar steeds niet van? Vind u het tuinonderhoud te veel werk worden, en kunt u wel wat extra stallingruimte voor fietsen gebruiken? Of wil u ruimte creëren voor een zandbak voor de kinderen? Wat de reden ook is? Het leggen van een terrasruimte is een klus waarvoor u niet perse de hulp van een erkend stratenmaker hoeft in te schakelen. Bent u een beetje handig en hebt u een middag tijd? Volg dan het onderstaande stappenplan en u zult snel van een heerlijk tuinterras genieten. Mocht u tijdens het kluswerk toch tegen problemen aanlopen? Aarzel dan niet om alsnog een erkend stratenmaker uit ons netwerk in Vlissingen in te schakelen. Wij helpen u met alle plezier.

  • Start met het eventuele uitgraven van een grasveld of bloembak. Hebt u hiervoor niet de juiste materialen? Een grondwerken specialist kan u hierbij ondersteunen.
  • Vervolgens moet u het verloop van het oppervlak bepalen. Over het algemeen kunt u uitgaan van een noodzakelijk verloop van 2cm per meter. Laat het water aflopen naar de straatkant, de tuin of een speciaal putje.
  • Om het verloop uit te meten, begint u met het uitzetten van de omtrek van het oppervlak met piketpaaltjes. Sla deze tot ongeveer 25 centimeter de grond in.
  • Meet daarna op het hoogste gedeelte van het oppervlak een vast punt af op een piketpaaltje. Bevestig hier een koord aan, en trek deze telkens 2cm lager langs de volgende paaltjes.
  • Vervolgens moet u kantplanken aanbrengen op de gemarkeerde hoogtes.
  • De meeste klanten kiezen voor een ondergrond van zand voor de terrasruimte. Stort het zand in een laag van ongeveer 10 centimeter, en breng hierover een stabilisatielaag aan van cementpoeder. Stamp alles aan, en vlak het daarna af.
  • Dan is het tijd om de natuursteen- of betontegels op maat te maken. Loop niet over het zandbed, maar leg de tegels direct in het gekozen legverband.
  • Om te voorkomen dat uw buitenzit verzakt, raden wij aan tot slot opsluitbanden te installeren.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag weten welke prijzen er verbonden zitten aan het bestraten van de grond bij uw pand in Vlissingen? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het aanleggen van een tuinterras? Of bent u benieuwd naar het verschil tussen klinkers en betontegels wat betreft afwatering? Via onze offertepagina kunt u gemakkelijk en snel meerdere offertes aanvragen van specialisten uit de regio Vlissingen. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor een stratenmaker die aan al uw wensen voldoet. Wij garanderen dat u altijd vakkundig wordt geholpen bij uw sier- of tuinbestrating!