Bestrating Zeeland
De aanblik van een woning wordt door verschillende zaken bepaald. Ook de bestrating van de oprit en het onderhoud van de tuin is hierop van invloed. Wilt u graag de oprit opnieuw bestraten of bent u van plan een tuinbestrating uit te voeren en hebt u hierbij hulp van een erkend stratenmaker nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van bestratingprofessionals in Zeeland die u allen snel en vakkundig kunnen helpen bij het bestraten van grote oppervlakken of sierbestrating. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan bij onze specialisten. Via onze dienstverlening vraagt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven uit uw regio. Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en bespaar op uw investering.
Wat doet de stratenmaker?
Bestrating heeft veel te verduren. Springende kinderen, hoosbuien en wellicht zware voertuigen. Om verzakkingen te voorkomen is het verstandig om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Niets vervelender dan dat uw nieuwe bestrating naar een jaar al schots en scheef ligt. De ervaren stratenmaker uit Zeeland geeft u daarom ook waardevolle adviezen. Welk bestratingsverband heeft u nodig? Welke tegels zijn geschikt? Hoe zit het met de afwatering? Door het inschakelen van een vakman uit ons netwerk geniet u snel van uw perfect aangelegde bestrating. Twijfelt u over de kosten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!
Oprit bestraten
Voor het aanleggen van een oprit wordt er meestal geen gebruik gemaakt van sierbestrating, maar van klinkers. Dit komt doordat klinkers een zwaarder gewicht kunnen dragen dankzij een grotere sterkte. Voordat u een oprit echter kunt (laten) bestraten, is het van belang dat de ondergrond goed voorbereid is. Zo moet er een goede afwatering bestaan, en is het tevens belangrijk dat de grond goed gedrild is om verzakking van de klinkers te voorkomen. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen uit uw buurt.
Terras bestraten
Voor het bestraten van terrassen geldt eveneens dat u goede aandacht zult moeten besteden aan de ondergrond, zij het in mindere mate dan bij het aanleggen van een oprit. Voor de bestrating van terrassen is sierbestrating zeer geschikt. Er bestaan diverse legverbanden waarin wij de natuurstenen, keramische of betontegels kunnen leggen. De betontegels bieden een wat industrieel resultaat, maar brengen relatief weinig kosten met zich mee. Keramische tegelsoorten moet u namelijk laten voorzien van een toplaag voor het behoud van de kwaliteit.
Sierbestrating
Sierbestrating is de term die wij gebruiken voor alle bestrating werkzaamheden die ten dele een decoratieve functie hebben. U kunt bij sierbestrating onder andere denken aan het bestraten van een terras in bepaalde patronen. Voor de sierbestrating maken onze professionals uit Zeeland gebruik van diverse tegels. Zo bestaan er speciale tuintegels, maar is het tevens een optie om grind of kiezels te gebruiken voor de sierbestrating. Met name voor de sierbestrating van een tuinpad vormen kiezels een uitstekende keuze. Een stratenmaker uit ons netwerk helpt u desgewenst graag bij het kiezen van de juiste materialen.
Tuinbestrating
Tuinbestrating is een term die veel binnen de bestratingsbranche gebruikt wordt. De term tuinbestrating kan feitelijk twee dingen betekenen: de bestrating van een tuingedeelte dat nu terras wordt, of het bestraten van een gedeelte van de tuin. In het tweede geval wordt bij de tuinbestrating gebruik gemaakt van speciale tuintegels, of van grind en kiezels (sierbestrating) om paadjes door de tuin aan te leggen, of de ondergrond voor bijvoorbeeld een prieel te maken. Voor een tuinbestrating is het voorbereiden van de ondergrond minder belangrijk, doordat een kleine verzakking vaak geen probleem is.
Diverse soorten tegels
Voor het bestraten van een oprit maakt men over het algemeen gebruik van klinkers, voor het bestraten van terras en tuin, bestaan echtere vele geschikte tegelsoorten. Menig stratenmaker uit ons netwerk in Zeeland biedt bijvoorbeeld speciale tuintegels aan, maar ook betontegels, keramische tegels en terrastegels van natuursteen. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen. Betontegels kunt u bijvoorbeeld goedkoper aanschaffen dan keramische tuintegels, maar bieden wellicht niet de uitstraling die u wenst. Voor de tuinbestrating is bovendien veel alternatief materiaal zoals grind of houtsnippers een optie.
Specialist in bestrating. Vergelijk en bespaar!
Op zoek naar een stratenmaker of hovenier voor het aanleggen van uw oprit of tuin? Vraag naar de voordelige tarieven!
Gebakken bestrating
Voor het bestraten van een oprijlaan of parkeerplaats bestaan er verschillende geschikte tegels en stenen. In de meeste gevallen zal een stratenmaker uit Zeeland hiervoor gebruik maken van gebakken klinkers. Deze klinkers bakt men op een constante temperatuur, waardoor ze verschillende voordelen hebben. Zo zijn gebakken klinkers goed bestand tegen de invloeden van weer en wind, en door het bakproces zijn zij slijtvast geworden. Bij de meeste leveranciers uit ons netwerk hebt u de keuze uit zowel oud- als nieuw gebakken straattegels. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.
Oud gebakken bestrating
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zeeland de vraag wat exact het verschil is tussen oud- en nieuwgebakken bestrating. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig; het verschil zit met name in de manier waarop men de stenen bakt, niet in de kwaliteit en eigenschappen van het product. De klinkers die worden bewerkt op de oude manier worden niet in een continue temperatuur gebakken, maar in wisselende temperaturen zoals vroeger het geval was bij door hout en kolen gestookte ovens. Dit levert een grote variëteit aan kleurschakeringen en een authentieke uitstraling.
Natuursteen bestrating
Hoewel de meeste mensen kiezen voor keramische terrastegels, is ook natuursteen een uitstekend basismateriaal voor sierbestrating. Natuursteen heeft als grote voordeel dat het een luxueuze uitstraling heeft, en altijd over een uniek oppervlakte design beschikt. Geen enkel terras dat met sierbestrating van natuursteen is gemaakt heeft dan ook eenzelfde sfeer. Wilt u graag weten welke opties u heeft zijn voor terrastegels van natuursteen bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden u met alle plezier meer informatie of een aantal vrijblijvende offertes aan.
Opsluitbanden en palissaden
Wie gaat bestraten moet niet alleen de tuintegels aanschaffen, er bestaan ook vele andere producten die nodig zijn voor een succesvolle bestrating. Zo is het nodig onder de stenen een speciale laag zand te plaatsen, en adviseren wij het gebruik van opsluitbanden of pallisaden. Opsluitenbanden en pallisaden zullen ervoor zorgen dat de bestrating niet naar de zijkanten kan wegzakken, en dat er geen kieren ontstaan tussen de tegels. In de meeste gevallen zijn opsluitbanden voldoende, wanneer er een groot hoogteverschil is, dan moet u pallisaden gebruiken. Deze koopt u bij vrijwel elke bouwmarkt in de regio.
Grind
Steeds vaker wordt er door onze klanten gezocht naar een manier om het onderhoud van de tuin te beperken. Een veelgekozen oplossing is het vervangen van een deel van de beplanting door een tuinpad. Bij een tuinbestrating hebt u de keus uit diverse producten waarmee het bestraten kan worden uitgevoerd. Eén van de mogelijke oplossingen is het plaatsen van grind. Grind heeft vrijwel geen onderhoud nodig, en is in verschillende kleuren en formaten te leveren door onze experts uit Zeeland. Naast grind is het tevens een optie om te kiezen voor houtsnippers als basis voor de tuinbestrating.
Stratenmaker kosten
De kosten voor het inhuren van een stratenmaker worden door diverse factoren bepaald zoals tijd, oppervlak, materiaal en het soort werkzaamheden. Zo is de bestrating van de oprit binnen een dag af te handelen, maar is het ook mogelijk dat onze stratenmakers uit Zeeland hier een week mee bezig zijn. Wilt u dan ook weten wat de kosten worden voor de bestrating van uw tuin of oprijlaan, vul dan het contactformulier nauwkeurig in.
Grondwerken
Een deel van het takenpakket van erkende stratenmakers is te vatten in de term grondwerken. Met de grondwerken bedoelen wij alle klussen die te maken hebben met het voorbereiden van de ondergrond op de bestrating. Denk bij de grondwerken dan ook aan het verzetten van grond, het leveren of verwijderen van grond, en het nivelleren van een tuin. Voor de grondwerken is vaak groot materieel nodig. Daarom is het verstandig om de grondwerken over te laten aan een ervaren vakman. Deze zal ervoor zorgen dat de grondwerken snel afgehandeld worden.
Tuinpad aanleggen
Bij de term tuinbestrating hoeft u niet direct te denken aan het aanleggen van een terras, of het creëren van een groot bestraat gedeelte in de tuin. De term tuinbestrating kan ook gaan over het leggen van een tuinpad. Voor het aanleggen van een tuinpad maken experts uit Zeeland in de meeste gevallen gebruik van tuintegels. Deze tuintegels kennen een goede bestendigheid tegen de weersinvloeden, en raken daardoor niet gauw beschadigd. Een tuinpad hoeft echter niet met tuintegels gelegd te worden. Eventueel vormen grind, kiezels of houtsnippers een prima alternatief.
Kasseien leggen
Het aanleggen van een oprit is mogelijk met behulp van diverse steensoorten. Wij spraken hierboven al over de mogelijkheden van klinkers en betontegels, maar ook kasseien vormen een optie. Kasseien vormen een stevigere oplossing dan betontegels, maar vereisen meer moeite bij het aanleggen dan klinkers. Het nadeel van natuursteen kasseien is dat deze geen egale vorm hebben. Het gevolg voor de bestratingtechniek is dat het de grond niet afgevlakt wordt, maar dat men met een kassei-hamer een gat in het zand maakt, om hier de steen in te leggen.
Steenkorven
Voor veel mensen is een schutting geen optie als afscheiding van hun tuin. Velen vinden een schutting te gewoon, of wensen meer afwisseling. Een optie is om te kiezen voor de afwisseling met steenkorven. Steenkorven staan in Nederland ook wel bekend als schanskorven, en bestaan uit metalen rasters, die men vult met steenstukken of kiezels. De steenkorven zijn in alle breedtes, hoogtes en dieptes te maken. Het is afhankelijk van de uiteindelijke hoogte in hoeverre een fundament voor de plaatsing noodzakelijk is. Kies eventueel voor lage schanskorven als afscheiding voor bloembakken.
Zelf terras aanleggen
Wil u graag meer zitruimte achterhuis? Overweeg dan om een deel van de tuin te vervangen door bestrating. Zowel met betontegels als standaard keramische tuintegels en terrastegels is het mogelijk om in een handomdraai een heerlijk terras te leggen. Het aanleggen van terrassen is een klus die u niet perse hoeft over te laten aan van de stratenmakers uit ons netwerk in Zeeland. Bent u enigszins handig, en heeft u minimaal één dag om de klus af te handelen? Overweeg dan om zelf de terrasbestrating uit te voeren. Hiermee zult u aanzienlijk op de kosten besparen. Mocht u tijdens het werk er toch achter komen dat de hulp van een ervaren stratenmaker handig is? Aarzel dan niet om alsnog contact met ons op te nemen.
- Voorbereiding. Het aanleggen van terrassen begint altijd met het voorbereiden van de ondergrond. Het gaat om het verzetten van grond, en het verwijderen van eventuele grasplaggen. Wij adviseren om voor dit deel van de werkzaamheden een grondwerken professional in te schakelen.
- Tegelkeuze. Vervolgens dient u de terras- of tuintegels te kopen welke u wil gebruiken. Hoewel de meeste mensen kiezen voor echte terrastegels, vormen betontegels of natuursteen tuintegels eveneens een geschikte oplossing. Bestel altijd in één keer voldoende tegels, om kleurverschillen te voorkomen. Vaak is het een optie om dichte tegelpakketten terug te brengen.
- Verloop bepaling. Het is belangrijk om de juiste afwatering te verzorgen. Sla plaatjes om het terrasoppervlak heen, en meet met een touwtje het verloop af. Een verloop van 2cm per meter is voldoende. Hierna is het mogelijk om de kantplanken te plaatsen.
- Het plaatsen van de onderlaag. Stort zand tot vlak boven de kantplanken voor de goede onderlaag. Vermeng dit eventueel met een laagje cement voor een hogere stabiliteit.
- De tegelplaatsing. Tot slot moet u de terrastegels leggen. Begin altijd met alle hele tegels, en vul daarna de ontbrekende stukken op.
- Voegen. Tot slot moet u zorgen voor voegen. Strooi een paar dagen lang zand over het oppervlak, en veeg dit goed tussen de terrastegels voor een stevige bovenlaag.
Vrijblijvende offertes aanvragen
Hebt u op het offerteformulier uw wensen aangegeven, en enkele offertes van professionals uit Zeeland toegestuurd gekregen, dan is het aan u om deze te vergelijken op kosten en aanbod. Kijk hierbij goed naar eventuele extra kosten die bij de bestrating komen kijken. Wij garanderen dat u door onze vakmannen altijd snel en vakkundig zult worden geholpen. Of het nu gaat om sierbestrating, tuinbestrating of het leggen van een oprit, zij helpen u met alle plezier. Al onze specialisten hebben bovendien een ruime ervaring binnen het vakgebied en uitstekende diploma’s. Door het vergelijken van de diverse offertes kunt u gemakkelijk kiezen voor de vakman die het beste bij uw wens past en met het beste voorstel komt. Uw bestrating is bij ons in goede handen!