Vakkundig bestraten!

Vraag vrijblijvend offertes aan. Scherpe prijzen!

Bestrating Zeeland

Wilt u graag uw oprit opnieuw bestraten? Of bent u van plan om een tuinpad aan te leggen achter uw woning? Dan raden wij aan om contact op te nemen met een erkend stratenmaker die u kan ondersteunen bij de bestrating. Zo kan een stratenmaker uit ons netwerk beoordelen in hoeverre de afwatering moet worden geregeld, en hoeveel fundering er onder de bestrating vereist is. Onze vakmensen uit Zeeland hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en daarmee kennis van de diverse mogelijkheden. Via onze dienstverlening vraagt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven uit uw regio. Van sierbestrating tot betontegels, en van tuinbestrating tot het aanleggen van een oprit: wij zijn u met alle plezier van dienst!

bestrating Zeeland

Wat doet de stratenmaker?

Benieuwd naar de meerwaarde en taken van een stratenmaker? De stratenmaker uit ons netwerk helpt u van a tot z. Van het adviseren over legverbanden en soorten bestrating, tot aan het daadwerkelijk aanleggen van de bestrating. Door het vakmanschap kunt u jarenlang genieten van uw nieuwe tuin of oprit. Verzakkingen of slechte afwatering zijn niet aan de orde. De specialist helpt u met het bestellen van materialen, de voorbereidende grondwerkzaamheden en het daadwerkelijke bestraten. Besparen? Overweeg dan om zelf een aantal voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Oprit bestraten

Veel van onze klanten uit Zeeland die hun oprit opnieuw willen bestraten gaan er van uit dat dit een eenvoudige klus is van het leggen van klinkers of betontegels. Het aanleggen van een oprit heeft echter heel wat meer voeten in aarde. Zo dient u eerst een stevige fundering te leggen om te voorkomen dat betontegels na verloop van tijd verzakken. Bovendien dient het oppervlak enigszins schuin naar de straat af te lopen, om zo de ophoping van water te voorkomen.
bestraten Zeeland

Terras bestraten

Woont u in Zeeland en vindt u het hoog tijd dat ook u lekker kunt genieten van de zon achterhuis? Laat dan een terras aanleggen. Het bestraten van een terras is iets makkelijker dan de bestrating van opritten. Het bestraten is dan ook een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Kijk hiervoor eerst naar het soort tuinbestrating dat u wil (laten) leggen, waarbij u rekening dient te houden met mogelijke patronen en budget. Vraag eventueel een erkend stratenmaker om advies.

sierbestrating Zeeland

Sierbestrating

Sierbestrating is een term die wordt gegeven aan het bestraten van oppervlakten, waarbij de stenen een decoratieve functie hebben in plaats van een functionele. Hoewel er voor een sierbestrating ook gewone tuintegels kunnen worden gebruikt, staat de term meestal voor producten als siergrind of kiezels. Wil u sierbestrating toepassen bij uw terras? Kijk dan bij menig bestratingsbedrijf naar het beschikbare assortiment en de bijbehorende kosten. Een stratenmaker uit Zeeland helpt u graag met het maken van een keuze of de uiteindelijke bestrating.

Tuinbestrating

De term tuinbestrating klinkt een beetje als een contradictio in terminis. Toch bestaan er diverse mogelijkheden op het gebied van tuinbestrating. Menig hoveniers- of bestratingsbedrijf biedt zekere tuintegels aan, waarmee u een tuinpad kunt aanleggen, of een deel van de achtertuin kan bestraten. Tuinbestrating gaat vaak om de bestrating van een klein gebied, waarmee het groen even onderbroken wordt. De bestrating van de tuin is mogelijk met natuursteen, betontegels of speciale tuintegels.
tuinbestrating oprit en terras

Diverse soorten tegels

Wilt u uw oprit, terras of tuin laten bestraten, dan hebt u de keuze uit een groot assortiment aan tegels. Zo zijn bijvoorbeeld voor het leggen van opritten klinkers of betontegels zeer geschikt, maar dient u eerder natuursteen of tuintegels te gebruiken voor een terrastuin. Kies bijvoorbeeld voor een sierbestrating of tuinbestrating die sfeer en elegantie uitstraalt. Hebt u een beperkt budget? Dan raden wij wel kleiklinkers of betontegels aan. Beide kennen een lange levensduur en vergen weinig onderhoud.

Specialist in bestrating. Vergelijk en bespaar!

Op zoek naar een stratenmaker of hovenier voor het aanleggen van uw oprit of tuin? Vraag naar de voordelige tarieven!

Gebakken bestrating

Er zijn verschillende technieken waarmee de levensduur van stenen kan worden bevorderd. Voor klinkers geldt dat het mogelijk is deze te bakken. Gebakken klinkers worden verhit tot een temperatuur van 1200 graden Celcius. Dankzij het hardingsproces wordt de bestrating bestand tegen de invloed van weer en wind . Daarnaast hebben gebakken klinkers als voordeel dat zij met de jaren hun uitstraling en kleur behouden. Doordat het een zeer veel toegepaste techniek is, kunt u gebakken stenen bovendien in een groot aantal soorten en maten bestellen.

Oud gebakken bestrating

Hoewel tegenwoordig de meeste stenen en tuintegels worden gebakken op een continue temperatuur, bestaan er ook nog steeds leveranciers die oud gebakken stenen aanbieden. Bij deze techniek wordt het effect van de traditionele kolenovens nagebootst, waarin de temperatuur wisselde en daardoor diverse kleurschakeringen op het oppervlak van de steen. Wilt u graag een traditioneel uitstraling meegeven aan uw buitenterras of oprit? Kies dan voor klinkers met een waalformaat (ook wel vijfduimers genoemd), deze sierbestrating zorgt voor een authentiek resultaat.

natuursteen bestrating

Natuursteen bestrating

Voor het leggen van een terras wordt over het algemeen gebruik gemaakt van keramische tuin- en terrastegels. Dit komt doordat keramiek aanzienlijk goedkoper is dan andere materialen, en de tuintegels goed bestand maakt tegen zuren en chemische stoffen. Wie een ruimer budget heeft, en een zeer luxueuze uitstraling wil meegeven aan het terras, doet er goed aan het gebruik van natuursteen te overwegen. Natuursteen heeft een steeds variërend design in het oppervlak, en is verkrijgbaar in vele kleuren. Zo creëert u met een natuursteen bestrating altijd een uniek resultaat.

oud gebakken bestrating

Opsluitbanden en palissaden

Om ervoor te zorgen dat uw net aangelegde buitenzitje niet verzakt of verschuift, is het aan te raden gebruik te maken van opsluitbanden. Opsluitbangen dient u altijd meer dan 2 centimeter onder de bovenkant van de tegels te plaatsen. Zo voorkomt u dat deze boven het terras uit zullen steken. Wanneer er een groot hoogteverschil is in het terrasoppervlak, dan adviseren wij om gebruik te maken van pallisadebanden. Deze verkoopt elke bouwmarkt in hoogtes van 25 tot 50 centimeter. Hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder.

Grind

Wilt u door uw tuin enkele paadjes aanleggen? Of hebt u geen zin meer om de tuin te blijven onderhouden? Overweeg dan om (een deel van) uw tuin te vervangen door sierbestrating, zoals grind. Wanneer u kiest voor grind als bestrating, dan dient u hieronder wel een onkruidwerend zeil aan te brengen. Het plaatsen van grind bij uw woning in Zeeland zal relatief weinig geld kosten, dit komt doordat grind als sierbestrating gemakkelijk te plaatsen is, en eenvoudig te leveren.

Stratenmaker kosten

De kosten voor het bestraten van een oppervlakte bij uw pand in Zeeland hangen af van diverse factoren. Zo is de prijs onder meer afhankelijk van de soort tuintegels waar u voor kiest, en de benodigde voorbereiding voordat een stratenmaker de bestrating mag aanleggen. Over het algemeen dient u te rekenen op een uurloon voor de stratenmaker van ongeveer 30-40 euro. Daar komen dan nog de kosten voor het materiaal bovenop. Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan.

stratenmaker kosten Zeeland

Grondwerken

Bij een stratenmaker uit ons netwerk bent u niet alleen aan het juiste adres voor het leggen van sierbestrating of het plaatsen van een tuinbestrating, ook voor de grotere grondwerken zit u hier goed. Bij de grondwerken moet u denken aan werkzaamheden zoals het verzetten van grond voor de aanleg van een oprijlaan, het nivelleren van een achtertuin of het verwijderen van grond na een klus. De prijs voor één van de grondwerken hangt af van de tijd die het kost, en de hoeveelheid materiaal men hiervoor moet inzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Tuinpad aanleggen

Als u een grondwerken specialist uit Zeeland hebt ingeschakeld voor het egaliseren van de tuin, dan is het eveneens een optie om hier een tuinpad te creëren. Een tuinpad maakt men meestal van speciale tuintegels die u eenvoudig aanschaft via een tuinbestrating expert. Het grote voordeel van tuinbestrating ten opzichte van sierbestrating is dat de tuinbestrating vaak een extra beschermlaag tegen onkruid en de weersomstandigheden krijgt. Eventueel vormen grind of standaard klinkers eveneens een optie als basismateriaal voor het tuinpad. Bij grind moet u echter wel een zeil onder de grindlaag aanbrengen.

kasseien leggen Zeeland

Kasseien leggen

Hoewel de meeste klanten uit Zeeland voor klinkers kiezen, vormen ook kasseien een mogelijke optie als basismateriaal voor de bestrating van oprijlanen en terrassen. Kasseien worden ook wel aangeduid met de term kinderkopjes, door de ronde vorm. Omdat de kasseien een zeer authentieke uitstraling bieden, vinden zij gretig aftrek bij velen. Het nadeel van kasseien ten opzichte van klinkers is dat ze minder strak te leggen zijn, waardoor er geen egaal oppervlak ontstaat. Kasseien kunt u in vele kleuren en formaten aanschaffen.

grondwerken Zeeland

Steenkorven

Voor het afscheiden van een achtertuin kiest men vaak voor een schutting. Naast schuttingen bestaan er echter ook steenkorven. Deze korven bestaan uit een ijzeren raamwerk, dat men vervolgens vult met kleinere stenen. Hiermee creëert men een heel ander soort afscheiding dan de schutting. Denkt u dat er met de steenkorven een teveel aan steen ontstaat? Overweeg dan om de steenkorven af te wisselen met schuttingpanelen. Dit is een gegarandeerd succes. Wij bieden u desgewenst graag meer informatie of enkele vrijblijvende offertes.

Zelf terras aanleggen

Hebt u geen zin meer om de tuin te onderhouden, maar wil u de bloemperken ook niet veranderen in een grasveld? Overweeg dan om zelf een buitenzitje aan te leggen. Hiervoor heeft u enige tijd nodig, en moet u over de nodige materialen beschikken, maar het is niet perse nodig om hiervoor de hulp van een erkend stratenmaker in te schakelen. Eén van de specialisten uit ons netwerk in Zeeland heeft speciaal voor u een eenvoudig stappenplan opgesteld, waarmee het aanleggen van kleine terrassen een peulenschil is. Ziet u het niet zitten om uw terras zelf aan te leggen? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan voor de uitvoering van uw klus.

  • Start met het afgraven van de grond. Verwijder eventuele overtollige grond, en breng een stevige zandlaag aan. Het is een optie om hiervoor een grondwerken expert in te schakelen.
  • Doet u de klus zelf? Houd dan rekening met het verloop: een afloop van 2 centimeter per meter is over het algemeen voldoende. Plaats bovendien een putje in het midden van het oppervlak, of aan de zijden.
  • Zet hiervoor eerst de lijnen voor het terrasoppervlak uit met piketpaaltjes en een koord. Meestal is een diepte van 20 tot 30cm voor de piketpaaltjes voldoende. Per meter slaat u deze dan 2cm lager.
  • Breng daarna de kantplanken aan.
  • Kiest u voor zand als basislaag onder de terrastegels? Stort dit dan tot een laag van 10cm. Verdeel het geheel tot net iets boven de kantplanken.
  • Om verzakkingen en afwijkingen te voorkomen is een dunne laag cementpoeder aan te raden. Door het zand aan te stampen en daarna af te vlakken zult u het inklinken van zand eveneens voorkomen.
  • Leg daarna de tegels volgens een door u gekozen legverband. Snij eventueel tegels op maat met een tegelsnijder. Ga hierbij voorzichtig te werk, en draag de juiste beschermende kleding.
  • Tot slot moet u de terrastegels opsluiten met boordstenen.
bestrating offerte Zeeland

Vrijblijvende offertes aanvragen

Van veel klanten uit Zeeland krijgen wij de vraag naar de precieze kosten voor het uitvoeren van een sierbestrating of tuinbestrating bij hun thuis. Wij kunnen echter pas een definitieve prijsopgave doen wanneer we alle details voor de grondwerken of het leggen van de bestrating van u op een rijtje hebben. Wilt u bijvoorbeeld tuintegels gebruiken, of liever natuursteen of betontegels? Gaat het om de gehele tuin? Of enkel een deel. Wilt u graag een prijsindicatie ontvangen? Vul dan ons offerteformulier zo exact mogelijk in. Wij zorgen er vervolgens voor dat u spoedig enkele offertes van specialisten uit de regio Zeeland krijgt toegestuurd. Kies zelf voor de stratenmaker die bij u past op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt!